Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Šachová partie v Madridu vítěze nepoznala, výsledek určila De Bruyneho "raketa"

První díl očekávaného semifinále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Manchesterem City skončil na stadionu Santiaga Bernabéua remízou 1:1. Skóre otevřel ve 36. minutě domácí Vinícius Júnior, na jehož oku lahodící trefu odpověděl po přestávce neméně krásným gólem Kevin De Bruyne. Odveta se v Anglii odehraje příští středu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid – Manchester City

Real Madrid šel v repríze loňského semifinále, po kterém následně celou soutěž počtrnácté ovládl, na rozdíl od obou posledních vzájemných duelů do vedení. Manchester City ale nakonec prodloužil sérii neporazitelnosti na 21 soutěžních utkání.

Vítěz dvojzápasu se ve finále 10. června v Istanbulu střetne s lepším z dvojice milánských velkoklubů AC a Interu. Úvodní italský šlágr se odehraje zítra.

Aktivitu "Citizens" rázně ukončil Vinícius Júnior

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a v úvodní čtvrthodině přinutili domácího gólmana Courtoise ke kvartetu zákroků. Belgický reprezentant si nejprve poradil s nebezpečnou střelou krajana De Bruyneho, Rodriho dalekonosným pokusem i dvěma zakončeními nejlepšího střelce soutěže Haalanda.

Real naopak z jediné střely na bránu vytěžil úvodní branku. V 36. minutě vyvezl Camavinga míč z vlastní poloviny, posunul ho na Viníciuse Júniora a ten ho z 20 metrů nekompromisně napálil do horní poloviny brány. Dvaadvacetiletý Brazilec potvrdil sedmým gólem v aktuálním ročníku Ligy mistrů pozici nejlepšího střelce týmu.

Rodrygo a Vinícius Júnior z Realu Madrid se radují z gólu
zdroj: REUTERS

Po změně stran se hra více otevřela a obě mužstva si vytvářela nebezpečné příležitosti. V 50. minutě po pohledné kombinaci vychytal Benzemu brankář Ederson. Na druhé straně krátce nato neprostřelil De Bruyne z úhlu Courtoise.

Belgický ofenzivní "šikula" se ale svého druhého zásahu v letošní sezoně milionářské soutěže přece jen dočkal. Gündogan mu v 67. minutě těsně za pokutovým územím připravil míč ideálně proti noze a De Bruyne se trefil přízemní ránou přesně k pravé tyči. Real inkasoval v Lize mistrů po 413 minutách.

"Inkasovaného gólu je škoda, zasloužili jsme si lepší výsledek. Soupeř měl sice větší držení míče, ale jinak si toho moc nevytvořil. Zůstává to padesát na padesát," konstatoval domácí záložník Luka Modrič.

V 78. minutě se blýskl Ederson proti Benzemově hlavičce a brazilský gólman si poradil i v závěru s tvrdou ranou střídajícího Tchouaméniho. 

"Oba týmy se prosadily ve fázích zápasu, kdy byl lepší soupeř. Bylo to hodně vyrovnané utkání, i Real je nesmírně silný na míči. Rozhodne se za týden před našimi fanoušky," zhodnotil kouč Manchesteru Pep Guardiola, jenž během duelu ani jednou nestřídal.

Trenér Realu Carlo Ancelotti i proto neoslavil vítězně 190. odkoučované utkání v LM, čímž vyrovnal rekord Alexe Fergusona. Manchester City remizoval v pátém venkovním duelu v LM v řadě.

Real Madrid – Manchester City 1:1 (1:0)

Branky: 36. Vinícius Júnior - 67. De Bruyne. Rozhodčí: A. Dias - Soares, Ribeiro (všichni Portug.) - Irrati (video, It.). ŽK: Kroos, Camavinga, Ancelotti (trenér) - Gündogan, Silva. Diváci: 63 485.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga - Valverde, Modrič (87. Nacho), Kroos (84. Tchouaméni) - Rodrygo (81. Asensio), Benzema, Vinícius Júnior. Trenér: Ancelotti.

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, R. Dias, Akanji - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Silva, Haaland, Grealish. Trenér: Guardiola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články