Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Liga mistrů pro nás není moc reálná. Pro ostatní by byla ostuda neuhrát to, řekl Klopp

Pondělní výhra 3:0 nad Leicesterem fotbalistům Liverpoolu dala jistotu, že si v příští sezoně zahrají alespoň Evropskou ligu. Nadále ale mají šanci, že by mohli nakonec proklouznout i do Ligy mistrů. Kouč "reds" Jürgen Klopp to však vzhledem k situaci v tabulce nevidí příliš reálně. Navíc pro Newcastle nebo Manchester United by bylo opuštění pozic zajišťujících milionářskou soutěž ostudou.

Jürgen Klopp
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

"Věděli jsme, že pokud zvítězíme, zajistíme si účast v evropských pohárech. Povedlo se, což je v současné situaci skvělá zpráva," řekl Klopp po zápase na hřišti předposledního týmu tabulky.

Vítězství zařídil dvěma góly záložník Curtis Jones, jednou se trefil obránce Trent Alexander-Arnold. Všechny góly připravil egyptský kanonýr Mohamed Salah. Liverpool vyhrál posedmé v řadě a vyhoupl se už na páté místo.

"Před šesti sedmi týdny jsem nevěřil, že bychom se mohli ještě dostat do Ligy mistrů. Podávali jsme nevyrovnané výkony, ztráceli jsme spoustu bodů. Museli bychom vyhrát do konce soutěže všechny zápasy, což se zatím daří," uvedl Klopp, jenž dovedl "reds" třikrát do finále Ligy mistrů. Triumf slavil v ročníku 2018/19.

Liverpool po nevydařené první polovině sezony ztrácí na třetí Newcastle i čtvrtý Manchester United bod, oba týmy mají ale zápas k dobru. Do elitní soutěže postoupí první čtyři celky Premier League.

"Nemyslím si, že je to pravděpodobné. Newcastle i Manchester United jsou kvalitní týmy, byla by pro ně ostuda, kdyby si nechaly Ligu mistrů utéct," posoudil Klopp šance svého týmu. "Nicméně i my byli v minulosti v podobné pozici, kdy doufáte v zaváhání soupeřů za vámi, aby se vám co nejdřív ulevilo a tlak opadl. Pokud jeden z týmů ztratí, musíme být připravení," podotkl pětapadesátiletý kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články