Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Liberec těsně porazil Duklu a pojistil si předkolo EL

Praha - Fotbalisté Liberce si v předposledním ligovém kole zajistili v předstihu čtvrté místo a postup do druhého předkola Evropské ligy. Slovan zvítězil na hřišti Dukly 1:0 gólem Davida Pavelky z první půle. Pražané prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů, přestože hosté dohrávali závěrečnou půlhodinu bez vyloučeného Ghaňana Isaaca Sackeyho.

Sport
zdroj: ČT4

Do první vyložené šance se na Julisce dostala v osmé minutě Dukla. Juroška vyslal do úniku Pospěcha, ale ten pouze trefil brankáře Hrošša a nepřidal svůj patnáctý ligový gól v sezoně.

Liberec zahrozil hlavičkou Rajnocha, kterou vytěsnil gólman Rada. Na druhé straně pak mířil z úhlu těsně vedle Černý. Bývalý hráč Slavie měl další slibnou příležitost po půlhodině hry. Po narážečce s Pospěchem ale zblízka nepřekonal Hrošša.

Ve 37. minutě liberecký Pavelka před šestnáctkou napřáhl a přízemní střelou k tyči překonal Radu. Vyrovnat mohl těsně před pauzou Ouedraogo, ale z dobré pozice přestřelil branku.

Komplikace pro Liberec nastaly v 56. minutě. Záložník Sackey po odehrání míče "dojel" Gedeona a rozhodčí Královec ho po druhé žluté kartě vyloučil. Slovan ale opět podržel slovenský gólman Hroššo. Dvacet minut před koncem vytáhl Černého hlavičku z rohového kopu a pak vyrazil i dalekonosnou ránu střídajícího krajana Hlinky.

Dukla si v závěru přes početní výhodu souvislejší tlak nevytvořila a pošesté za sebou ztratila doma body. Liberec naopak ukončil sérii pěti venkovních porážek.

Dukla Praha - Slovan Liberec 0:1 (0:1)

Branka: 37. Pavelka. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: Štetina - Sackey, Kolár, Budnik. ČK: 56. Sackey (Liberec). Diváci: 1624.

Dukla: Rada - Romera, Štetina, Jeřábek, Matěj Hanousek - Ouedraogo (67. Hlinka), Gedeon, Marek Hanousek (77. Marek) - Juroška (67. Hanzel), Pospěch, Černý. Trenér: Kozel.

Liberec: Hroššo - Coufal, Rajnoch, Kováč, Fleišman - Sackey - Pavelka, M. Jarolím, Kolár (46. Delarge) - Budnik (90.+1 Pimpara), Frýdek (83. Novotný). Trenér: Vavruška.

Luboš Kozel (Dukla): "Myslím, že dnešní utkání charakterizovalo celé naše jaro. Nemůžu říct, že bychom nechtěli, nesnažili se nebo neměli víc ze hry. V první půli jsme měli tři možná čtyři gólové šance a místo toho, abychom vedli, tak dal soupeř z jedné nebezpečné střely za šestnáctkou gól. Nám se v druhé půli naskytla šance po vyloučení Sackeyho. Pak byla fáze zápasu, kdy jsme soupeře přehrávali. Pokud bychom u té hry vydrželi, tak bychom dokázali vyrovnat a možná pak i otočit výsledek. Největší šanci jsme měli v úplném závěru, ale bohužel vstřelit gól je pro nás problém a proto ten výsledek."

David Vavruška (Liberec): "Nelíbilo se mi prvních deset, dvanáct minut. Chtěli jsme být mnohem aktivnější a nenavázat na venkovní zápasy, které se s námi táhnou celou jarní sezonu. Po brance Davida Pavelky jsme měli zbytek půle pod kontrolou. Další klíčový okamžik bylo vyloučení Sackeyho. Každá hra v deseti je složitá a jsem rád, že jsme to víceméně udřeli. Tam už jsme šli na morálku a kluci si po celé těžké sezoně hrábli na dno a vybojovali to. Dukla měla obrovité šance a prakticky jasné góly, kdy nás podržel brankář Hroššo. Byl to takový remízový zápas, ale my jsme byli šťastnější."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články