Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Liberec otočil zápas s Curychem a vyhrál 2:1

Liberec – Zápas dvou poločasů se šťastným koncem pro domácí. Tak vypadalo utkání třetího předkola Evropské ligy, ve kterém po velkém obratu zvítězil Liberec nad Curychem 2:1. Severočechům nevyšla vůbec první půle, kdy se trápili a inkasovali z penalty od Chiumienta. Ve druhém poločase se však zvedli a po vlastní brance Nefa a gólu Rabušice pojedou do Švýcarska s vědomím, že jim k postupu stačí remíza.

Slavící fotbalisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberecký stadion v týdnu poničily silné deště, které způsobily škody za několik milionů, ale i přesto bylo všechno připraveno a ochozy stadionu byly solidně zaplněné. Od prvních minut se hrál aktivní fotbal nahoru dolů a již ve čtvrté minutě padla úvodní branka. Hušek po rychlém protiútoku ve vápně sestřelil Rikana a Chiumiento z penalty nedal Kovářovi v brance šanci.

Michael Rabušic:

Liberec se snažil s výsledkem něco udělat, ale měl velké problémy ve finálové fázi, a tak i nadále hrozili z rychlých brejků hosté. Po jednom takovém po čtvrt hodině jen těsně minul libereckou branku Chermiti. Na Curychu bylo vidět, že hraje v naprosté pohodě, zatímco Severočeši se trápili a v některých momentech měli velké problémy se propracovat na půlku soupeře.

Liberec si první šanci vytvořil až v závěru poločasu a hned to byla gólovka. Po zmatku po rohovém kopu se do míče opřel Frýdek, jeho ránu Da Costa vyrazil pouze k Rabušicovi. Dorážka libereckého ostrostřelce však po teči minula odkrytou branku.

Obrázek hry se nezměnil ani ve druhém poločase, i když Liberečtí byli přeci jenom o něco nebezpečnější než v úvodních pětačtyřiceti minutách. První velkou šanci si však opět vytvořili hosté, jmenovitě Gavranovič, jenž se dostal až tváří v tvář Kovářovi, ale jeho ránu z úhlu Kovář vyrazil do zámezí.

S ubývajícím časem však Liberec přeci jenom začal být aktivnějším týmem a v pětašedesáté minutě byl za to odměněn vyrovnáním. Frýdek na pravé straně uvolnil Kušníra, jenž nacentroval před bránu, kam se tlačil Rabušic, ale do vlastní sítě obraným skluzem zamířil Alain Nef.

Vyrovnávací branka na liberecké kopačky přinesla klid a domácí si tak začali dovolovat, na což se do té doby nezmohli. Curych se však nevzdával a deset minut před koncem dokonce vsítil branku, ale naštěstí pro domácí padl z jasného ofsajdu. O dvě minuty již padl gól regulérní, ale tentokrát na druhé straně. Na lajně si s obráncem pohrál Frýdek, našel před brankou Rabušice, který si míč zpracoval a poslal ho chladnokrevně k tyči.

O chvíli později mohlo být ještě veseleji, když se sám na branku řítil Pavelka, ale smolař zápasu Nef ho těsně před vápnem srazil a šel pod sprchy. V závěru ještě nad vystřelil Rybalka, ale na výsledku se již nic nezměnilo.

FC Slovan Liberec - FC Curych 2:1 (0:1)

Branky: 66. Nef vlastní, 81. Rabušic - 5. Chiumiento z pen. Rozhodčí: Liany - Bornstein, Mahagna (všichni Izr.). ŽK: Hušek, Fleišman, Kelič - Schönbächler, Rikan, Henrique. ČK: 84. Nef (Curych). Diváci: 7 780.

Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Fleišman - Hušek (58. Kalitvincev) - Delarge (58. Šural), Pavelka, Rybalka, Frýdek (90. Kolár) - Rabušic. Trenér: Šilhavý.

Curych: Moreira - P. Koch, Nef, Djimsiti, Benito - Schönbächler (87. R. Koch), Chiumiento, Rikan, Henrique - Chermiti (86. Buff), Gavranovic (79. Etoundi). Trenér: Meier.

Jaroslav Šilhavý (Liberec): "Otočili jsme výsledek a jsme stále ve hře o postup. Jedeme do Curychu s větší nadějí, byť nás tam čeká těžký boj. Znovu nás podržel Rabušic. Co víc si přát, než aby mu to tam padalo i dál. Byl to podobný zápas jako se Slavií; první poločas rozpačitý a po první brance to s námi nevypadalo dobře. Naštěstí jsme už znovu neinkasovali, zvykli si na tempo hry, a když jsme si o přestávce něco vyříkali, druhá půle už k něčemu vypadala. Prali jsme se o vítězství a také na něj dosáhli. Velký dík zaslouží i lidi, kteří pomohli připravit stadion po pondělní povodni. A radost jsme snad udělali i divákům. Ti nás hnali i za nepříznivého stavu."

Urs Meier (Curych): "Je to zbytečná prohra, obě inkasované branky jsme soupeři darovali. Ve druhém poločase jsme propásli šanci zvýšit vedení a soupeř pak vrhl všechny síly do útoku, čímž si vytvořil tlak. Inkasovali jsme dva nešťastné góly. Ale důležitá pro nás je branka vstřelená na hřišti soupeře, která nás nechává ve hře o postup. Prohráli jsme s dobrým soupeřem, ale i tak musím svému týmu složit poklonu, protože prohru si nezasloužil. Situace před odvetou je stejně těžká jako před prvním zápasem, my uděláme všechno, abychom prošli do další fáze."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články