Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Lewandowski ukončil střelecký půst a zařídil výhru proti Alavésu. Atlético obrátilo zápas

Robert Lewandowski se po šesti zápasech prosadil a dvěma góly do sítě Alavésu zařídil ve 13. kole španělské fotbalové ligy Barceloně vítězství 2:1. Polský kanonýr se prosadil poprvé od 23. září. Atlético Madrid prohrávalo s Villarrealem, ale nadechlo se k obratu na 3:1. Madridští jsou v tabulce čtvrtí o dva body za třetí Barcelonou, která odehrála o zápas více. Na první Gironu ztrácí šest bodů.

Robert Lewandowski dává gól z penalty
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

Bývalý útočník Bayernu Mnichov ukázal návrat střelecké formy pět dní před domácím utkáním kvalifikace mistrovství Evropy proti Česku.

Barcelona v týdnu zažila blamáž v Lize mistrů, když ve skupině prohrála s Šachtarem Doněck 0:1. V podobném duchu odstartoval i nedělní zápas. Už po 18 sekundách Katalánci prohrávali po trefě devatenáctiletého Omorodiona. Alavés měl navrch až do přestávky, další branky však jeho hráči už nepřidali. Naopak osm minut po začátku druhého dějství vyrovnal Lewandowski a v 78. minutě z penalty za faul na Raphinhu rozhodl. Barcelona je v tabulce třetí, na vedoucí Gironu ztrácí čtyři body.

Atlético Madrid v uplynulém kole prohrálo 1:2 v Las Palmas a utnulo tím šestizápasovou šňůru ligových vítězství. Neúspěch z Kanárských ostrovů alespoň částečně odčinili svěřenci Diega Simeoneho v domácím utkání proti Villarrealu, v němž zvítězili 3:1 po brankách Witsela, Griezmanna a Lina. Za hosty otevřel skóre Moreno, jenž se spolu s Griezmannem posunul na druhé místo střelecké tabulky s osmi góly. Na prvního Bellinghama ztrácejí oba fotbalisté dva přesné zásahy.

Hosté neuspěli ani po pátečním odchodu trenéra Pachety, jehož by měl v reprezentační přestávce nahradit kouč Marcelino, který Villarreal trénoval už v letech 2013–2016. Žlutou ponorku převezme na 14. pozici. 

Španělská fotbalová liga – 13. kolo:

FC Barcelona – Alavés 2:1 (53. a 77. z pen. Lewandowski – 1. Omorodion), FC Sevilla – Betis Sevilla 1:1 (79. Rakitič – 72. Pérez), Atlético Madrid – Villarreal 3:1 (45.+1 Witsel, 80. Griezmann, 85. Lino – 20. Moreno).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články