Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Touchdown

Brazilci z Realu zářili proti Valencii, Girona si poradila s Vallecanem

Dva góly Viníciuse Júniora a dvě trefy Rodryga, který navíc svému brazilskému parťákovi dvakrát asistoval. To je účet ofenzivních hvězd Realu, díky kterým madridský celek deklasoval ve 13. kole La Ligy 5:1 Valencii. Přesto však stráví Real reprezentační pauzu na druhém místě se ztrátou dvou bodů na vedoucí Gironu, jež zvítězila na hřišti Vallecana 2:1. Domácí sice v úvodu vedli, ale poté rozhodl Sávio. 

Útočník Realu Madrid Rodrygo
zdroj: REUTERS autor: Isabel Infantes

Real se musel obejít bez zraněného nejlepšího ligového střelce Bellinghama, který má poraněné rameno. I přesto kráčel bílý balet za vítězstvím už od třetí minuty, kdy otevřel skóre nevšední střelec Carvajal.

Krátce před poločasem zvýšil Vinícius Júnior a kanonáda královského klubu pokračovala i krátce po pauze. Během 60 vteřin se v 49. a 50. minutě nejprve podruhé trefil Vinícius Júnior a po něm Rodrygo. Stejný hráč zvyšoval šest minut před koncem na 5:0, a jelikož přihrál na obě branky svému krajanovi Viníciusovi, stal se prvním hráčem v probíhajícím ročníku La Ligy, jemuž se podařilo se podílet v jednom utkání na čtyřech brankách. V závěru už jen zmírnil debakl z pohledu hostů Duro. Valencie prohrála poprvé po čtyřech zápasech a v tabulce je devátá.

Do utkání proti Gironě sice vstoupilo lépe domácí Rayo, které poslal García do vedení už v páté minutě, ale Dovbyk ještě do poločasu vyrovnal. Ukrajinský útočník se v tomto ročníku La Ligy trefil už posedmé a na děleném druhém místě střelecké tabulky ztrácí na vedoucího Bellinghama tři branky.

Dvacet minut po přestávce rozhodl Sávio. Devatenáctiletý Brazilec, který v Gironě hostuje z francouzského Troyes, poslal míč do sítě poté, co brankář Dimitrievski vyrazil přímo k němu Dovbykovu střelu.

Girona zvítězila popáté v řadě, Vallecano nenavázalo na cennou remízu s Realem Madrid a utrpělo první porážku od 2. září, kdy podlehlo 0:1 Betisu Sevilla. V tabulce je deváté.

Španělská fotbalová liga –⁠ 13. kolo:

Vallecano –⁠ Girona 1:2 (5. García –⁠ 42. Dovbyk, 65. Sávio), Almería –⁠ San Sebastian 1:3 (76. Arribas –⁠ 62. Oyarzabal, 90.+1 Fernández, 90.+5 Zubimendi), Granada –⁠ Getafe 1:1 (45.+4 Villar –⁠ 2. Mayoral), Pamplona –⁠ Las Palmas 1:1 (74. Budimir –⁠ 70. Moleiro), Real Madrid –⁠ Valencie 5:1 (42. a 49. Vinícius Júnior, 51. a 84. Rodrygo, 3. Carvajal).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články