Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Leverkusen vyhrál v Norimberku a zajistil si postup do Ligy mistrů

Berlín - Fotbalisté Leverkusenu porazili ve 32. kole Norimberk 2:0 a zajistili si tak přímý postup do příštího ročníku Ligy mistrů - již teď je totiž jasné, že v soutěži skončí nejhůře na třetím místě. V dresu Bayeru se na hřiště nakonec nedostal Michal Kadlec, útočník Norimberku Tomáš Pekhart nastoupil v pětašedesáté minutě. Postup do Evropské ligy si hlídá Frankfurt díky výhře 3:1 nad Düsseldorfem.

Stefan Kiessling (vpravo) gólem pojistil účast Leverkusenu v LM
zdroj: Gettyimages Editorial

Ve 26. minutě otevřel skóre zápasu stoper Ömer Toprak a ve druhém poločase se z penalty trefil Stefan Kiessling. Německý kanonýr tak překonal rekord Ulfa Kirstena, když jako vůbec první útočník Bayeru v jedné sezoně nastřílel 23 bundesligových gólů. Svým dnešním přesným zásahem dohnal na prvním místě střelecké tabulky Roberta Lewandowského z Dortmundu.

Düsseldorf bez stopera Martina Latky, kterého vyřadilo svalové zranění na noze, prohrál 1:3 ve Frankfurtu. V neděli tak budou hráči Fortuny držet palce Freiburgu, aby porazil Augsburg - ten totiž jinak odsune Düsseldorf dvě kola před koncem na barážovou šestnáctou příčku.

Frankfurt si hlídá postupovou pozici do Evropské ligy

Opačné starosti má po vzájemném střetnutí bundesligových nováčků Frankfurt, který si pojistil pátou příčku a přiblížil se účasti v Evropské lize. Palce bude v neděli naopak držet Augsburgu, aby se nesnížil jeho čtyřbodový náskok na Freiburg.

Zdeněk Pospěch (vlevo) v dresu Mohuče
zdroj: EPA

Již téměř definitivně přišla o naděje na poháry Mohuč. Se Zdeňkem Pospěchem na místě pravého obránce vedla v Hannoveru po gólu Nicolaie Müllera, ve 36. minutě ale srovnal po 68 sekundách na hřišti střídající Artur Sobiech. I přes početní nevýhodu svého týmu otočil skóre dvacet minut před koncem Mame Biram Diouf, avšak Müller devět minut nato srovnal na konečných 2:2.

Brémy bez obránce Theodora Gebre Selassieho ztratily dvougólový náskok a remizovaly 2:2 s předposledním Hoffenheimem. Do vedení je poslal již ve druhé minutě z penalty Aaron Hunt a ve čtyřiadvacáté minutě zvýšil Kevin De Bruyne. Jenže za hosty se v posledních pěti minutách dvakrát trefil Sven Schipplock, takže oba týmy budou dál bojovat o setrvání v soutěži.

Německá fotbalová liga - 32. kolo:

Brémy - Hoffenheim 2:2 (2. Hunt z pen., 24. De Bruyne - 85. a 90. Schipplock), Eintracht Frankfurt - Düsseldorf 3:1 (31. a 87. Meier, 50. Lakič - 78. Schahin), Hannover - Mohuč 2:2 (36. Sobiech, 70. Diouf - 25. a 79. Müller), Norimberk - Leverkusen 0:2 (26. Toprak, 62. Kiessling z pen.), Stuttgart - Fürth 0:2 (51. vlastní Sakai, 89. Azemi), 18:30 Dortmund - Bayern Mnichov.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články