Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Bayern i Dortmund si v německé lize zastřílely

Berlín - V německé fotbalové lize excelovali oba čerství semifinalisté Ligy mistrů. Již jistý šampion Bayern Mnichov porazil Norimberk 4:0 a pokračuje tak ve svém suverénním tažení - svěřenci trenéra Heynckese dosáhli již na dvanácté ligové vítězství v řadě a nadále vedou tabulku o 20 bodů. Ještě víc se střelecky činil druhý Dortmund, který na hřišti posledního Fürthu zvítězil 6:1. V dalším ze zápasů gólovou asistencí svůj návrat oslavil Michal Kadlec.

Bayern doma deklasoval Norimberk
zdroj: EPA

Bayern šel v Allianz Areně do vedení již v páté minutě, kdy se z voleje po rohovém kopu prosadil obránce Boateng. Za necelou čtvrthodinu se navíc trefil Gómez, a Bayern se tak ujal dvoubrankového vedení ještě rychleji než v posledním domácím utkání, v němž deklasoval Hamburk 9:2.

Třetí branku přidal v 29. minutě střelou na bližší tyč Brazilec Rafinha a skóre uzavřel po změně stran Shaqiri. To už v norimberském týmu chyběl Tomáš Pekhart, který byl na konci první půle ošetřován a do druhé nenastoupil. Bayern skóroval už v 32. utkání v řadě, což je historicky třetí nejdelší série v německé lize.

Zastřílel si i Dortmund, Fürth deklasoval 6:1

Dortmund podobně jako bavorský lídr vedl po půlhodině už o tři góly. Vysoké výhře Borussie přihlížel také José Mourinho, trenér semifinálového soupeře v Lize mistrů Realu Madrid.

Hosté se ujali na hřišti nováčka vedení zásluhou deváté ligové branky Götzeho, chvíli poté pak přízemní centr doklepl do odkryté branky záložník Gündogan, který se pak trefil znovu po půlhodině hry. Mezi jeho dvě trefy se gólovým příspěvkem vklínil ještě Polák Blaszczykowski, který se prosadil důraznou hlavičkou na brankové čáře. Poločasové skóre uzavřel znovu Götze, Dortmund tak již po polovině zápasu vyrovnal své nejvyšší vítězství na hřištích soupeřů.

Po změně stran domácí dokázali výsledek kosmeticky upravit zásluhou záložníka Priba, poslední slovo ale měli opět hosté, když se deset minut před koncem prosadil jednadvacátou trefou Lewandowski. Nejlepší klubový střelec dal gól v jedenáctém utkání za sebou a útočí na rekord Gerda Müllera, který se podobně prosadil šestnáctkrát.  

Zpátky v sestavě Leverkusenu je Michal Kadlec

Reprezentační obránce Kadlec se vrátil do sestavy Bayeru po třech zápasech a v 58. minutě se podílel na gólu na 2:0. Gól z dalekonosného centru z přímého kopu nejprve statistici připsali jemu, po utkání však odhalili jemnou teč druhého nejlepšího střelce soutěže Stefana Kiesslinga. Ten tak zaznamenal svůj devatenáctý gól v sezoně a na Roberta Lewandowského z Dortmundu ztrácí tři trefy.

Schalke však srovnalo v posledních dvaceti minutách. Nejprve se z dorážky trefil finský útočník Teemu Pukki, který byl pak tři minuty před koncem faulován v pokutovém územím Ömerem Toprakem. Z penalty se štěstím skóroval Raffael. Schalke tak na čtvrtém místě udrželo čtyřbodovou ztrátu na třetí Leverkusen.

Nešťastným hrdinou byl proti Brémám Latka

Düsseldorf v domácím utkání remizoval s Brémami 2:2, navíc zde došlo na souboj českých fotbalistů Martina Latky a Thea Gebre Selassieho, kteří oba odehráli celých devadesát minut. Düsseldorf šel do vedení již po minutě a pětadvaceti vteřinách hry díky šesté ligové brance Reisingera. Jeho trefa byla čtvrtým nejrychlejším gólem sezony. Brzy vyrovnal Junuzovic, ale Fortuně vrátil vedení krátce po přestávce opět Reisinger. Body se však přece jen dělily poté, co si Latka v 70. minutě vstřelil vlastní gól.

Hamburk i s Petrem Jiráčkem veze tři body za vítězství 2:1 z Mohuče díky dvěma trefám Korejce Son Hung-Mina. Český záložník odehrál 85 minut, v dresu domácích nastoupil na celý zápas obránce Zdeněk Pospěch.

Německá fotbalová liga - 29. kolo:

Bayern Mnichov - Norimberk 4:0 (5. Boateng, 17. Gómez, 24. Rafinha, 56. Shaqiri), Düsseldorf - Brémy 2:2 (2. a 48. Reisinger - 16. Junuzovič, 70. vlastní Latka), Fürth - Dortmund 1:6 (71. Prib - 15. a 33. Gündogan, 12. a 45. Götze, 29. Blaszczykowski, 80. Lewandowski), Mohuč - Hamburk 1:2 (86. Parker - 61. a 81. Son Hung-Min), Wolfsburg - Hoffenheim 2:2 (13. Arnold, 86. Naldo - 35. Salihovič z pen., 63. Beck), Schalke - Leverkusen 2:2 (71. Pukki, 87. Raffael z pen. - 39. Rolfes, 58. Kiessling), Stuttgart - Mönchengladbach 2:0 (29. vlastní Domínguez, 34. Gentner), Augsburg - Eintracht Frankfurt 2:0 (27. a 55. Či Tong-Won).

Morávek dvakrát asistoval při výhře Augsburgu

Český záložník Jan Morávek pomohl k vítězství Augsburgu 2:0 nad Frankfurtem dvěma gólovými přihrávkami - v obou případech byl přesným zakončovatelem jihokorejský středopolař Či Tong-Won. Nejprve si po přihrávce bývalého hráče Bohemians 1905 předkopl míč a překvapil brankáře střelou pravačkou z rohu pokutového území, druhý gól pak padl deset minut po přestávce. Morávek tentokrát Či Tong-Wona uvolnil pohotovou kolmicí za obranu a ten se trefil levačkou na zadní tyč. Augsburg tak zvýšil své naděje na udržení, po dnešní výhře mu na šestnáctý Düsseldorf chybí tři body.

Mönchengladbach prohrál 0:2 na hřišti Stuttgartu a ztratil body v boji o postup do Evropské ligy. Na poslední "pohárové" šesté příčce se jim dnes může vzdálit na čtyři body Frankfurt, který hraje s předposledním Augsburgem. Stuttgart vyhrál doma poprvé od 8. prosince, právě včas před středečním domácím semifinále Německého poháru s Freiburgem. Za vítězstvím ho ve 29. minutě nasměroval vlastní gól stopera hostů Álvara Domíngueze a hned za šest minut triumf pečetil záložník Christian Gentner.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články