Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Leverkusen i bez Hložka nadělil Mohuči tři góly, Pavlenka čtyřikrát inkasoval

Fotbalisté Leverkusenu i bez absentujícího Adama Hložka v sestavě vyhráli v Mohuči 3:0 a poprvé v letošní sezoně si tak zapsali tři body. V čele tabulky jsou hráči Bayernu Mnichov, kteří po remíze 1:1 s Mönchengladbachem poprvé ztratili body. Jiří Pavlenka čtyřikrát inkasoval při první prohře Brém v sezoně. Werder doma podlehl Frankfurtu 3:4. Eintracht poprvé v aktuálním ligovém ročníku zvítězil.

Fotbalisté Leverkusenu si po výhře 3:0 nad Mohučí připsali první letošní výhru
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Meissner

Union Berlín deklasoval  Schalke s Alexem Králem na jeho hřišti 6:1. Potřetí za sebou vyhrál Hoffenheim, který zdolal Augsburg 1:0 a je čtvrtý. Obránce Pavel Kadeřábek nastoupil od 62. minuty.

Frankurt v přestřelce přehrál Brémy

Frankfurt se dostal do vedení již ve druhé minutě zápasu, kdy Pavlenku z kraje vápna překonala nová posila hostů Götze. Bývalý německý reprezentant se v Bundeslize prosadil po 982 dnech. Brémám se podařilo dvěma slepenými góly zápas otočit, nejdříve se trefil Jung a poté Bittencourt.

Fotbalisté Eintrachtu ale do konce poločasu vrátili vedení na svou stranu, po individuální akci skóroval Kolo Muani a lobem překonal Pavlenku Lindström. Ve 48. minutě zvýšil náskok hostů švýcarský útočník Sow.

V úplném závěru dokázaly Brémy ještě snížit penaltou Füllkruga, na rozdíl od minulého kola s Dortmundem se jim však zápas obrátit nepodařilo.

Kolín nad Rýnem zůstává v Bundeslize stále neporažen, soupeř Slovácka ve skupině Evropské konferenční ligy remizoval doma se Stuttgartem 0:0. Hostům se nepodařilo zužitkovat herní převahu v úvodním dějství a od 56. minuty pak po nebezpečném zákroku a následném vyloučení Pfeiffera dohrávali o deseti. V páté minutě nastavení mohl Kolín rozhodnout, prudkou střelu do horního rohu branky však výborně chytil brankář Müller.

Leverkusen udolal Mohuč

Skóre v Mohuči otevřel ve 29. minutě domácí Burkardt, jenž si smolně srazil Palaciosovu střelu z hranice vápna do vlastní sítě. O 10 minut později Patrik Schick vyhrál souboj u středové čáry, k míči se dostal Diaby a připravil druhý gól pro Frimponga. O pár sekund později se nizozemský reprezentant trefil podruhé, když ho obránce Hack svou chybou vyslal do samostatného úniku. Frimpong využil své rychlosti, obešel gólmana Zentnera a z úhlu zakončil opět do odkryté branky.

Od 77. minuty dohrával Bayer v deseti vinou Hincapiého, který dostal druhou žlutou kartu. Ve čtvrté minutě nastavení byl vyloučen i jeho spoluhráč Bakker.

Union naložil Schalke

Vysokou výhru Unionu v Gelsenkirchenu odstartoval šest minut po úvodním hvizdu gólovou hlavičkou Doekhi. Domácí Schalke vyrovnalo v 31. minutě z penalty zásluhou Bültera poté, co zahrál Knoche rukou. Vedení Unionu vrátil střelou z vápna Becker za pomoci Thiawovy teče. Ve třetí minutě nastavení prvního poločasu zvýšil na 3:1 Haberer ranou ze střední vzdálenosti. Schwolow si sice na míč sáhl, ale nedokázal jej vytěsnit mimo tyče.

Krátce po pauze přidal svůj druhý gól Becker, když usměrnil odražený míč k levé tyči. Tři minuty před koncem řádné hrací doby zvýšil na 5:1 Michel po samostatném úniku od půlící čáry a stejný hráč uzavřel skóre v 90. minutě střelou z úhlu pod břevno.

Bayern jen remizoval

V utkání Bayernu s Mönchengladbachem sice po 34 minutách hry otevřel skóre Mané, ale jeho gól nebyl uznán pro ofsajd. O devět minut později Upamecano promáchl ve snaze odehrát Kramerův dlouhý nákop, čímž vyslal do samostatného úniku Thurama. Ten si míč dovedl až do vápna Bayernu a levou nohou zakončil podél bezmocného brankáře Neuera. Sedm minut před koncem řádné hrací doby zachránil obhájcům titulu alespoň bod Sané po spolupráci s reprezentačním kolegou Musialou.

V utkání Lipsko - Wolfsburg v 5. minutě zahrál Lacroix ve vlastním vápně rukou a nařízenou penaltu další Francouz Nkunku bez problému proměnil. Stejný hráč přidal v 90. minutě i druhý gól po vydařené kombinaci domácího celku.

Zápas Herthy Berlín s Dortmundem rozhodl ve prospěch hostů jediným gólem v 33. minutě Modeste. Borussia si připsala třetí vítězství a napravila předchozí kolaps s Brémami, nad kterými vedla o dvě branky a prohrála.

Německá fotbalová liga – 4. kolo:

Hertha Berlín - Dortmund 0:1 (32. Modeste), Hoffenheim - Augsburg 1:0 (39. Geiger), Lipsko - Wolfsburg 2:0 (6. z pen. a 90. Nkunku), Mohuč - Leverkusen 0:3 (39. a 41. Frimpong, 29. vlastní Burkardt), Schalke - Union Berlín 1:6 (31. Bülter z pen. - 37. a 46. Becker, 87. a 90. Michel, 6. Thorsby, 45.+3 Haberer), Bayern Mnichov - Mönchengladbach 3:0, Kolín nad Rýnem - Stuttgart 0:0, Brémy - Eintracht Frankfurt 3:4 (14. Jung, 17. Bittencourt, 90.+2 Füllkrug z pen. - 2. Götze, 32. Kolo Muani, 39. Lindström, 48. Sow).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články