Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Leicester nezvládl přestřelku na Fulhamu a propadl se do pásma sestupu, Everton a Nottingham si polepšily

V anglické lize se zamotává také boj o udržení v nejvyšší soutěži. Everton ve 35. kole překvapivě deklasoval Brighton na jeho hřišti 5:1 a posunul se z předposledního na 17. místo, které jako poslední znamená záchranu. Polepšil si také nováček Nottingham, jenž zdolal poslední Southampton 4:3 a je šestnáctý. Do sestupového pásma se naopak propadl Leicester po porážce 3:5 na stadionu Fulhamu.

Utkání Fulham – Leicester
zdroj: Reuters autor: Paul Childs

Everton poslal do vedení už po 32 sekundách hry Doucouré a malijský záložník ve 29. minutě přidal druhý gól. Nepovedený poločas favorizovaného Brightonu korunoval vlastní brankou Steele.

V 76. minutě hostující McNeil skóroval počtvrté, krátce nato snížil Mac Allister, ale v nastavení se ještě podruhé trefil McNeil. Brighton nenavázal na předchozí dvě ligové výhry a zkomplikoval si boj o pohárové příčky.

Nottinghamu se povedlo už úvodní dějství, ve kterém dvakrát skóroval Awoniyi a jednou Gibbs-White z penalty. Za Southampton se prosadil Alcaraz.

Jeho spoluhráč Lyanco po změně stran snížil na rozdíl jediné branky, ale Danilo zajistil Forest vedení 4:2. Poslední slovo měl v šesté minutě nastavení hostující Ward-Prowse proměněnou penaltou.

Southampton prohrál šesté z posledních sedmi kol a téměř jistě opustí Premier League. Tři kola před koncem sezony ztrácí osm bodů na první nesestupovou pozici.

Fulhamu zajistili tříbrankový poločasový náskok Brazilci Willian s Carlosem Viníciusem a Cairney, jenž se prosadil i krátce po změně stran. Za "lišky" snížil Barnes a jeho spoluhráč Vardy poté zahodil pokutový kop.

V 70. minutě vstřelil pátou domácí branku Willian, ale hosté ještě porážku zmírnili po penaltě Maddisona a další trefě Barnese. Leicester po 21. prohře v sezoně od sestupového pásma dělí pouze lepší skóre.

Arsenal jako teprve druhý tým v sezoně naplno bodoval na hřišti Newcastlu. Díky výhře 2:0 jsou "kanonýři" dál o bod za vedoucím Manchesterem City, obhájce titulu má však utkání k dobru.

Skóre taháku kola v St. James Parku otevřel po třinácti minutách ve formě hrající Ödegaard, který v minulém kole rozhodl dvěma góly o výhře Arsenalu nad Chelsea. Norský záložník se prosadil krásnou přízemní střelou z velké dálky.

V úvodu druhého poločasu se mohl Newcastle vrátit do zápasu, Isak však hlavou mířil pouze do tyče. O dvě minuty později zvonila branková konstrukce i na druhém konci hřiště, když se Martinelli trefil do břevna.

Zvýšit na 2:0 se podařilo hostům v 70. minutě, kdy si zpětnou přihrávku Martinelliho srazil do vlastní sítě Schär. 

West Ham udělali po třech prohrách za sebou velký krok k záchraně, když doma porazil nevýrazný Manchester United. Jediným gólem rozhodl zápas Benrahma, jehož slabá střela zpoza vápna zaskočila De Geu.

V druhém dějství se trefil hlavou mezi tři tyče český reprezentant Souček, stál však v ofsajdu. Hammers mají na 15. místě náskok sedmi bodů na sestupové pásmo, "Rudí ďáblové" nadále ztrácejí dva body na třetí Newcastle.

Anglická fotbalová liga – 35. kolo:

Newcastle – Arsenal 0:2 (14. Ödegaard, 71. vlastní Schär), West Ham – Manchester United 1:0 (27. Benrahma), Fulham – Leicester 5:3 (10. a 70. Willian, 44. a 51. Cairney, 18. Carlos Vinícius - 59. a 89. Barnes, 81. Maddison z pen.), Brighton - Everton 1:5 (79. Mac Allister - 1. a 29. Doucouré, 76. a 90.+6 McNeil, 35. vlastní Steele), Nottingham - Southampton 4:3 (18. a 21. Awoniyi, 44. Gibbs-White z pen., 73. Danilo - 25. Alcaraz, 51. Lyanco, 90.+6 Ward-Prowse z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články