Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Brighton udolal United, Citizens jsou zpátky v čele Premier League

Manchester City je opět v čele anglické nejvyšší soutěže. Rozhodlo o tom domácí vítězství 3:0 nad West Hamem, za který nastoupil Vladimír Coufal. Na straně City v druhém poločase rozhodli svými góly Aké, Foden a Haaland, který překonal střelecký rekord Premier League. Citizens nyní vedou o bod před Arsenalem a mají navíc zápas k dobru. Liverpool vyhrál nad Fulhamem 1:0 a stejným výsledkem si poradil Brighton s Manchesterem United. 

Hráči Brightonu se radují z gólu proti Manchesteru United
zdroj: Reuters autor: Paul Childs

City měli od začátku drtivý tlak. West Ham po prvním poločase udržel nerozhodný stav i díky štěstí, protože brankovou konstrukci trefili Grealish a Rodri. Pět minut po pauze zlomil odpor outsidera stoper Aké hlavou po Mahrizově centru.

V 70. minutě přidal pojistku norský útočník Haaland, který přehodil brankáře Fabianského. Nejlepší střelec soutěže 35. ligovým gólem v jednom ročníku překonal rekord Andyho Colea a Alana Shearera ze sezon 1993/94 a 1994/95. Oba na stejnou metu dosáhli v době, kdy se Premier League hrála na 42 kol.

Skóre uzavřel střídající Foden. Zatímco úřadující mistři protáhli vítěznou ligovou sérii na devět utkání, West Ham v domácí soutěži prohrál potřetí za sebou a je patnáctý s náskokem čtyř bodů na sestupové pásmo.

Liverpool na svém stadionu zdolal Fulham 1:0, v Premier League vyhrál popáté po sobě a upevnil si pátou pozici. Ve 39. minutě proměnil penaltu nejlepší týmový střelec Salah, který si polepšil na 18 ligových zásahů v sezoně.

Brighton nenavázal na střelecký výkon ze sobotního duelu s Wolverhamptonem (6:0), přesto opět slavil. Při možná poslední akci nastavení zahrál ve vápně rukou Shaw a nařízenou penaltu proměnil nekompromisní ránou do horního rohu branky Alexis Mac Allister. Argentinský mistr světa dal i šestý pokutový kop v ročníku.

Manchester nevyužil šanci vrátit se na třetí příčku před Newcastle, na který ztrácí dva body. "Rudí ďáblové" prohráli v lize po pěti utkáních, přesto drží poslední příčku zajišťující účast v Lize mistrů. Pátý Liverpool je zpět o čtyři body, navíc odehrál o utkání více. Brighton oplatil soupeři vyřazení v semifinále Anglického poháru a posunul se na šesté místo.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:

Liverpool - Fulham 1:0 (39. Salah z pen.), Manchester City - West Ham United 3:0 (50. Aké, 70. Haaland, 85. Foden), Brighton - Manchester United 1:0 (90.+9 Mac Allister z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články