Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Lazio veze z Verony jen bod. Juventus ukončili sérii bez vítězství, Monza zachránila remízu v 99. minutě

Zlatý bod uhrála sestupem ohrožená Verona na svém stadionu s favorizovaným týmem Lazia Řím. To po výsledku 1:1 nevyužilo možnost vrátit se před městského rivala AS na třetí místo. Juventus porazil 3:0 Salernitanu a po třech kolech vyhrál. Dvěma góly se na vítězství "staré dámy" podílel srbský útočník Dušan Vlahovič. Po čtyřech porážkách sahala Sampdoria po výhře v Monze, ale ta v 99. minutě vyrovnala z penalty na 2:2. Monza tak bodovala v lize v sedmém zápase za sebou.

Verona – Lazio
zdroj: Profimedia autor: Profimedia

Juventus za první výhrou po odečtu 15 bodů za falšování účetnictví vykročil už v prvním poločase. Nejprve Vlahovič proměnil penaltu a v úplném závěru se prosadil Kostič. Po přestávce výhru zpečetil osmým gólem v sezoně Vlahovič.

Turínský celek si díky vítězství polepšil v tabulce Serie A na desáté místo. Salernitana nenavázala na výhru v Lecce z minulého kola, kdy naplno bodovala po sedmi zápasech. Na 16. příčce ji od pásma sestupu dělí sedm bodů.

Lazio se ujalo vedení krátce před přestávkou, kdy se krásně z otočky trefil španělský veterán Pedro. Šest minut po pauze vyrovnal svým prvním gólem za Hellas Belgičan Cyril Ngonge, jenž přišel v lednu z Groningenu. Dvě minuty nato mohl otočit skóre Darko Lazovič, ale trefil jen pravou tyč.

Verona zůstala v tabulce třetí od konce, na záchranu ztrácí čtyři body. Na 18. místě tabulky má Hellas čtyřbodový náskok před Sampdorií, která v Monze přišla o dva body v deváté nastavené minutě, kdy z penalty vyrovnal na 2:2 Matteo Pessina.

Italská fotbalová liga – 21. kolo:

Verona – Lazio 1:1 (51. Ngonge – 45. Pedro), Monza - Sampdoria 2:2 (32. Petagna, 90.+9 Pessina z pen. - 12. a 58. Gabbiadini), Salernitana - Juventus 0:3 (26. z pen. a 47. Vlahovič, 45. Kostič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články