Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lazio Řím prohrálo doma s Boloňou, AC Milán padl v Monze

Lazio Řím v italské lize nenavázalo na vítězství nad Bayernem Mnichov v osmifinále Ligy mistrů a prohrálo doma s Boloňou 1:2. Hosté si připsali čtvrtou výhru v řadě a v boji o kvalifikaci do milionářské soutěže se bodově dotáhli na čtvrté Bergamo. AC Milán prohrál na hřišti Monzy 2:4 a nevyužil šanci dostat se před Juventus.

Utkání Lazio Řím – Boloňa
zdroj: ANSA autor: Giuseppe Lami

Římané do utkání vstoupili lépe a v 18. minutě je dánský útočník Isaksen poslal do vedení. Šest minut před poločasem nabídl brankář Provedel hostům obrovskou šanci.

Ve vápně přihrál míč přímo na kopačky Fabbiana, který přihrávkou vybídl spoluhráče Azzúzího a ten vstřelil premiérový gól v dresu Boloni, kam v létě přestoupil z belgického Saint-Gilloise.

Po změně stran měli navrch hosté a po několika promarněných šancích se dočkali vítězné branky. Podeváté v sezoně se prosadil Zirkzee a vyrovnal se nejlepšímu týmovému střelci Orsolinimu.

Monzu poslali do vedení v závěru první půle z penalty Pessina a následně Dany Mota. Kouč Pioli udělal o poločase tři změny v sestavě, plány mu však zkomplikoval v 53. minutě Jovič, jenž dostal za udeření protihráče červenou kartu.

V 65. minutě přesto snížil z voleje Giroud, s 12 brankami třetí nejlepší střelec soutěže, a v 88. minutě srovnal Pulisic. Vzápětí ale rozhodl o domácím triumfu střelou zpoza vápna Bondo a pojistku přidal Colombo. Monza si upevnila 11. příčku.

Empoli remizovalo 1:1 s Fiorentinou, v jejímž dresu strávil celý zápas na lavičce Antonín Barák. Domácí pod vedením nového trenéra Davideho Nicoly popáté v řadě neprohráli a na sestupové pozice mají náskok dvou bodů.

Stejným výsledkem skončil i zápas Udine s předposledním Cagliari, za které po dvou zápasech nastoupil Jakub Jankto a jako člen základní sestavy odehrál 76 minut.

Italská fotbalová liga – 25. kolo:

Lazio – Boloňa 1:2 (18. Isaksen – 39. Azzúzí, 78. Zirkzee), Empoli – Fiorentina 1:1 (56. Niang z pen. – 30. Beltrán), Udine – Cagliari 1:1 (14. Zemura – 44. Gaetano), Frosinone – AS Řím 0:3 (38. Huijsen, 71. Azmún, 81. Paredes), Monza – AC Milán 4:2 (45. Pessina z pen., 45.+6 Dany Mota, 90. Bondo, 90.+5 Colombo – 65. Giroud, 88. Pulisic).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články