Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Inter smetl poslední Salernitanu 4:0 a vede o devět bodů, Neapol a Juventus se dál trápí

Inter Milán porazil v italské lize poslední Salernitanu 4:0 a vede tabulku o devět bodů před Juventusem, který prodloužil sérii bez výhry remízou ve Veroně. Nerazzurri rozhodli o své šesté výhře v soutěži v řadě už v prvním poločase, kdy se trefili Thuram, kapitán Martínez a Dumfries. Naopak mistrovská Neapol se nadále trápí. Partenopei zachránil domácí remízu 1:1 s FC Janov až v 90. minutě střídající Cyril Ngonge.

Lautaro Martínez se raduje z branky
zdroj: Reuters autor: Daniele Mascolo

Argentinský mistr světa Martínez dal dvacátý gól v soutěži a upevnil si suverénní vedení v tabulce střelců. Po hodině hry ho vystřídal Arnautovic, který v samém závěru zpečetil výhru Interu.

Salernitana přišla už ve 24. minutě o nedávnou posilu Jeromea Boatenga. Německý mistr světa z roku 2014 musel střídat kvůli zranění.

Grifone dostal pod Vesuvem do vedení ve 47. minutě Frendrup. Díky jeho první trefě v ročníku sahal janovský celek po prvním vítězství v Neapoli za posledních patnáct let.

V poslední minutě základní doby ale hosty o naději připravil Ngonge. Třiadvacetiletému Belgičanovi u gólu asistoval obránce Di Lorenzo, který nastoupil k 200. utkání v Serii A.

Neapol se v italské nejvyšší soutěži trápí od jejího startu a týmu nepomohla ani změna trenéra. Rudi Garcia skončil po 16. kole s bilancí osmi výher, čtyř remíz a čtyř porážek.

Jeho nástupce Walter Mazzarri má po osmi ligových zápasech na kontě dvě výhry, dvě remízy a čtyři porážky.

Verona vedla proti Juventusu v 11. minutě díky parádnímu voleji Folorunsha, jenž je v klubu na hostování z Neapole. Po necelé půlhodině hry srovnal z penalty Vlahovič.

Srbský útočník vstřelil třináctý gól v sezoně a z druhého místa střelecké tabulky ztrácí na vedoucího Martíneze z Interu sedm branek.

Ve druhém poločase šla Verona znovu do vedení, ale radovali se jen tři minuty. Za "Starou dámu" podruhé srovnal Rabiot. Víc už svěřenci Massimilliana Allegriho nedokázali.

Bergamo porazilo doma 3:0 sestupem ohrožené Sassuolo a připsalo si pátou výhru v řadě. O úspěch Atalanty se přičinili Pašalič, Koopmeiners a Bakker.

V prvním poločase mohl z penalty průběžně vyrovnat Pinamonti, ale první i opakovaný pokus mu zlikvidoval brankář Carnesecchi.

Italská fotbalová liga – 25. kolo:

FC Turín – Lecce 2:0 (49. Bellanova, 80. Zapata), Inter – Salernitana 4:0 (17. Thuram, 19. Martínez, 40. Dumfries, 90. Arnautovic), Neapol – Janov 1:1 (90. Ngonge – 47. Frendrup), Verona – Juventus 2:2 (11. Folorunsho, 53. Noslin – 28. Vlahovič z pen., 55. Rabiot).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články