Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kweuke míří do tureckého Rizesporu

Praha – Sparťan Léonard Kweuke s největší pravděpodobností posílí nováčka turecké ligy Rizespor. Oba kluby o jeho přestupu jednají, turecký celek už bere příchod kamerunského reprezentanta jako hotovou věc. Sparta zatím dohodu nepotvrdila. Přestupová částka má být údajně 1,2 milionu eur (asi 31 milionů korun).

Pětadvacetiletý Kweuke přišel do Sparty v roce 2010 z Dunajské Stredy. V české lize dosud odehrál 74 zápasů a vstřelil 31 branek. Dlouho byl klíčovým útočníkem, ale po lednovém příchodu Davida Lafaty ztratil místo v sestavě.

Navíc mu ublížil ostrý faul na mladoboleslavského Radka Dosoudila, za který dostal trest na 12 utkání. Z toho si odseděl zatím jen čtyři zápasy. Zbytek trestu se mu přenáší do nové sezony, a to i v případě přestupu. Kweuke už ve Spartě kvůli zdravotním problémům neabsolvoval přípravu.

Vedle přestupu Kweukeho je na spadnutí také odchod levého beka Manuela Pamiče, který je blízko angažmá v Chievu Verona. Mělo by jít o poslední odchody ze Sparty. Václava Kadlece, o něhož se vážně zajímá Frankfurt, chce Sparta za každou cenu udržet.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články