Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Belgie sčítá ztrátu za ztrátou. Proti Česku nebude hrát šestice z ME včetně De Bruyneho

V nominaci Belgie, která 5. září narazí v kvalifikaci o postup na mistrovství světa na českou reprezentaci, schází oproti nedávnému Euru šest hráčů včetně hvězdného Kevina De Bruyneho.

Belgičan Kevin De Bruyne (vpravo) oslavuje se spoluhráči gól v kvalifikaci ME
zdroj: REUTERS autor: Francois Lenoir

Vedle záložníka Manchesteru City totiž nejsou z důvodu zranění k dispozici i Nacer Chadli, Jeremy Doku nebo Dries Mertens. Kvůli koronavirovým opatřením v Japonsku nebude moci do zápasů zasáhnout Thomas Vermaelen a ve výběru nefiguruje ani náhradní brankář Simon Mignolet. Další esa jako Thibaut Courtois, Eden Hazard nebo Romelu Lukaku naopak ve výběru "Rudých ďáblů" nechybí.

Belgii, která na mistrovství Evropy vypadla ve čtvrtfinále s pozdějším šampionem z Itálie (1:2), patří dosud po třech utkáních v kvalifikační skupině E první místo se ziskem sedmi bodů. Jedinou ztrátu si v kvalifikaci připsala v březnu právě proti Česku, s nímž v Praze remizovala 1:1. V dalších duelech zvítězila nad Walesem 3:1 a Běloruskem 8:0.

Ještě před domácím střetnutím s výběrem trenéra Šilhavého čeká belgickou reprezentaci 2. září měření sil v Tallinnu s Estonskem a 8. září v Minsku s Běloruskem. 

Nominace Belgie na kvalifikaci o MS 2022 (2.–8. září 2021):

Brankáři: Thibaut Courtois (Real Madrid/Šp.), Koen Casteels (Wolfsburg/Něm.), Thomas Kaminski (Blackburn/Angl.), Matz Sels (Štrasburk/Fr.).

Obránci: Toby Alderweireld (Duhajl/Kat.), Dedryck Boyata (Hertha Berlín/Něm.), Timothy Castagne (Leicester/Angl.), Hannes Delcroix (Anderlecht), Jason Denayer (Lyon/Fr.), Thomas Meunier (Dortmund/Něm.), Zinho Vanheusden (FC Janov/It.), Jan Vertonghen (Benfica Lisabon/Portug.), Brandon Mechele.

Záložníci: Charles De Ketelaere, Hans Vanaken (všichni FC Bruggy), Leander Dendoncker (Wolverhampton/Angl.), Thomas Foket (Remeš/Fr.), Eden Hazard (Real Madrid/Šp.), Thorgan Hazard, Axel Witsel (oba Dortmund/Něm.), Dennis Praet, Youri Tielemans (oba Leicester/Angl.), Alexis Saelemaekers (AC Milán/It.), Albert Sambi Lokonga (Arsenal/Angl.).

Útočníci: Michy Batshuayi (Besiktas/Tur.), Christian Benteke (Crystal Palace/Angl.), Yannick Carrasco (Atlético Madrid/Šp.), Romelu Lukaku (Chelsea/Angl.), Dodi Lukebakio (Hertha Berlín/Něm.), Leandro Trossard (Brighton/Angl.), Yari Verschaeren (Anderlecht).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články