Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Plavání 2024

Chci hrát jako na ME, přeje si Šilhavý. Nominace se kvůli vytížení nerodila lehce

Uplynuly necelé dva měsíce a česká reprezentace se po mistrovství Evropy znovu chystá do ostých bojů. Čeká ji kvalifikace o světový šampionát, který se za rok bude hrát v Kataru. Trenér Jaroslav Šilhavý by na letní výkony rád navázal, i když připustil, že kvůli hernímu vytížení měl s nominací potíže.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK/AP autor: Darko Vojinovic

Národní tým má po třech kvalifikačních zápasech s Estonskem, Belgií a Walesem čtyři body. Ve čtvrtek 2. září přivítá v Ostravě Bělorusko, o tři dny později se představí v Belgii. Zářijový sraz vyvrcholí 8. září v Plzni přípravným duelem s Ukrajinou.

"Navázat na výkony, které jsme předvedli na Euru, bude strašně důležité. Chtěli bychom, aby se nám to povedlo. Získali jsme tam zkušenosti se silnými týmy. Aniž bych chtěl podceňovat Bělorusko, hlavní je, abychom na to navázali v Belgii a dokázali být konkurenceschopní i s těmito týmy a poprali se s nimi o body," řekl Šilhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý nemůže v nominaci počítat se Schickem

Nominace se nerodila lehce. "Zápasy jsou v rychlém sledu, pohárové, ligové. Není to jednoduché pro hráče ani kluby. Trenéři nevědí, kdy jim dát volno, kdy je nasadit, do toho zranění. Mám pocit, že se s vytížením potýkají i jiné týmy. Česká liga se hraje nejdéle. Prostor na odpočinek nebyl," uvedl devětapadesátiletý rodák z Plzně.

Zatím nominoval 20 hráčů, další trojici ještě plánuje doplnit. "Situace je komplikovaná pro všechny. Pro Plzeň, Spartu i Slavii, kteří dodávají nejvíce hráčů. Naše soutěž se pozdě dohrávala, teď zase začínala brzo. Není to pro ně jednoduché. Proto čekáme na další hráče, kteří jsou na rozmezí zranění, jestli budou, nebo ne. Rozumím tomu, ale nic s tím nenaděláme. Samozřejmě chceme nejlepší hráče, ale musí být zdraví," prohlásil Šilhavý.

Jakub Jankto
zdroj: Getafe

Potěšil ho přestup záložníka Jakuba Jankta z janovské Sampdorie do Getafe. "Bavili jsme se o tom spolu. Chtěl někam odejít a získat novou motivaci. Mám pocit, že španělská liga ho oslovovala. Je to blízko z Itálie, mluví plynně španělsky a těšil se tam," konstatoval někdejší kouč Plzně, Liberce, Jablonce či Slavie.

"Včera jsem sledoval zápas se Sevillou. Prohráli gólem v nastavení, Kuba hrál poločas. Trošku mě mrzelo, že jeho první zápas v novém působišti nebyl aspoň remízový. Mám pocit, že má motivaci a bude chtít dokázat, že je dobrý, a promítne se to do repre," řekl Šilhavý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články