Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Jurásek si to v Benfice užívá: Někdy si říkám, jestli to není sen

Po letním přestupu do Benficy Lisabon ze Slavie se zranil, ale už je v pořádku a zpátky je i v reprezentaci, která se chystá na zápas s Albánií. David Jurásek si užívá nový klub, nový život v nové zemi i ten reprezentační návrat. "Těšil jsem se na to a jsem rád, že nominace přišla," řekl.

A jak se cítí ve velkém evropském klubu, kterým Benfica určitě je? "Je to super a moc si to užívám, jsem rád, že jsem tam," říká spokojeně v pořadu ČT Fotbal extra.

Jak ho přijali fotbalové hvězdy v Benfice, kde hrají Di Mária, Otamedi, Neres, Neves a další? "Jsou to normální kluci. Hlava se mi z toho netočí, i když si někdy ještě říkám, jestli to není sen," vypráví.

A jak se zabydlel v novém městě na jihu Evropy? "Žiju kousek od tréninkového centra, nedaleko Lisabonu. Je tam klid a pěkné počasí, všichni jsou milí, pomáhají mi. Jsou opravdu super," popisuje situaci.

Ovšem ne všechno po přestupu do slavného klubu ze Slavie bylo ideální. "Přivodil jsem si zranění kotníku a léčba byla trochu komplikovaná. Ale vzhledem k tamním podmínkám, se to vyléčilo dřív, než jsem čekal," tvrdí, že teplé počasí mělo svůj vliv. A už si zahrál za Benficu i Ligu mistrů na Interu Milán. "Bylo to super," přiznal.

V novém týmu si musí zvykat na jiný styl hry, ale očividně mu to nedělá velký problém.

"V Benfice to není ten styl, co jsme hráli ve Slavii, ale aspoň budu mít natrénovaných víc variant," dodal a už myslí na čtvrteční zápas v Tiraně. "Věřím, že ten zápas dáme líp, než ten první. Dobře se připravíme a zvládneme ho," věří.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články