Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

GLOSA: Flám jako restart, výhra jako omluva

To nepochopíš. Takhle nějak komentují fotbaloví fanoušci napříč Českem velký flám v nepravou chvíli, který si v sobotu v noci a neděli ráno užila trojice reprezentantů Brabec, Kuchta a Coufal v olomouckém klubu Belmondo. Už tak utrápenou reprezentaci pak museli tito tři hráči základní sestavy před důležitým zápasem s Moldavskem opustit. Zápas Česko – Moldavsko můžete sledovat v přímém přenosu od 20:15 na ČT sport i ČT sport Plus.

Vyjadřovali se k tomu všichni. Od bývalých reprezentantů přes trenéry a novináře po fanoušky a nikdo pro ten exces neměl pochopení.

Slyšel jsem ale i komentáře ve stylu: V jejich době taky pěkně chlastali, jenže nebyly sociální sítě, a proto se to, na rozdíl ode dneška, dalo většinou přikrýt. Zrovna ti mi budou něco povídat...

Když to shrneme – představa o tom, co je v českém špičkovém profi fotbale možné, se tímhle flámem už jen zhoršila.

Poté, co se hráči nedávno postavili za trenéra Jaroslava Šilhavého, kterému po špatných výkonech hrozilo odvolání, mu nyní, kdy Damoklův meč nad jeho hlavou dál visí, jen možná ještě níž, zase kapku přisolili.

Přitom hráči by nejradši vyhozenou trojici nechali v týmu, jak se k tomu vyjádřili kapitán Souček i starou formu chytající Provod. "Hodně toho pro reprezentaci udělali a bylo vidět, jak moc je to mrzí."

Že se ale třicátníci (Coufal a Brabec 31 let, Kuchta 26) s bohatými zkušenostmi z profesionálního fotbalu zachovají jako kluci z okresního přeboru, kterým je fuk, jestli druhý den trefí zařízení, protože jde hlavně o to, aby trefili do hospody, překvapilo všechny. Škarohlídy i optimisty.

Národní tým schytal další facku, kterou si dal vlastně sám. Ti tři se zachovali jako "kopačky bez mozku". (Jak se také někdo v komentářích vyjádřil. A zdá se, že i když forma není příliš vhodná, od pravdy to nebude zase tak daleko). To nezachrání ani fakt, že se zbytku mužstva před svým odchodem omluvili.

Ten zbytek teď musí předvést, že na Euro chce. A hlavně: že na to má. Bude muset dokázat minimálně za bod zvládnout nečekaně nabušeného outsidera z Moldavska, na němž si vylámal zuby i neúspěšný favorit skupiny z Polska (doma 1:1, v Moldavsku 2:3). A když se to povede, půjde to brát jako první krok k restartu národního týmu, který už nějaký impuls potřebuje delší dobu jako prase drbání.

Tím by se mohlo potvrdit staré přísloví o tom, že všechno špatné je vždycky pro něco dobré. Tak proč by tím nemohl být profláknutý flám?

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články