Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češi jsou lehkým favoritem, přiznává mírně nervózní trenér Balakov

Lehká nervozita? Proč ne? Trenéra bulharských fotbalistů Krasimira Balakova čeká v kvalifikačním zápase s Českem premiéra. A zápas to bude hned velice důležitý. Podle něj Češi hrají velmi dynamicky, mají kvalitu ve středu pole i nebezpečná křídla a jsou lehkým favoritem. Bývalý ofenzivní záložník očekává taktickou bitvu, kterou může rozhodnout i štěstí. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 20:15.

Trenér Bulharů Krasimir Balakov
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

V dějišti zápasu na Letné před 18 lety utrpěl s bulharským týmem ještě jako hráč porážku 0:6 ve světové kvalifikaci. "Na to si nevzpomínám," žertoval Balakov.

O síle české reprezentace však už mluvil vážně. "V českém týmu jsou nesmírně kvalitní hráči. Vyzdvihl bych Pavelku a Součka ve středu hřiště. Mají také nebezpečné krajní obránce Nováka s Kadeřábkem. Hrají velmi dynamicky. Ale my se budeme snažit zavřít křídla a eliminovat nebezpečí. Zmínil bych ještě Patrika Schicka, který je nesmírně nebezpečný. My se však budeme soustředit hlavně na sebe," řekl Balakov.

"Dá se říct, že Češi jsou lehkým favoritem. Rozhodne to, který tým bude mít větší náboj, větší chuť do hry a víc štěstí. Očekávám, že to bude hodně taktické utkání, takže to bude právě i o štěstí," mínil třiapadesátiletý kouč.

V květnu převzal tým po Petaru Hubčevovi, pod nímž Bulhaři v úvodních dvou zápasech kvalifikace jen remizovali 1:1. "Samozřejmě jsem lehce nervózní, ale zase už trénuji 15 let. Lehké napětí tam je, ale my to zvládneme," dodal Balakov.

Víc kombinace a méně dlouhých pasů

Novým svěřencům chce vtisknout kombinačnější tvář. "Celý týden jsme na naší koncepci pracovali. Určitě bychom chtěli víc držet míč, nechceme nakopávat dlouhé balony. Samozřejmě také záleží na soupeři, co nám dovolí," konstatoval Balakov, který už trénoval například Hajduk Split a Kaiserslautern.

"To, že budou nějaké novinky, je jasné. Máme v týmu nějaké nové lidi, budeme se snažit ukázat něco nového. Že český tým neví, co od nás očekávat, to je taky jasné. Ale to ještě neznamená, že zítra vyhrajeme," dodal kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články