Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Koho proti Bulharům do brány? Pavlenku trápí záda a opustil tým

Jaroslav Šilhavý musí řešit problém v bráně. V domácím dvojutkání evropské kvalifikace proti Bulharsku a Černé Hoře mu totiž bude chybět brankář Jiří Pavlenka. Ten byl v poslední době reprezentační jedničkou, jenže ho trápí potíže se zády a národní tým opustí. O víkendu tak bude zřejmě povolán dodatečně slávistický gólman Ondřej Kolář. Přímé přenosy obou kvalifikačních zápasů vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Jiří Pavlenka
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Jirka má zranění zad. Není to stoprocentní, tak jsme nechtěli riskovat. Rozhodli jsme se spolu s lékaři a s ním samotným to vyřešit tímto způsobem," řekl Šilhavý k sedmadvacetiletému gólmanovi Brém.

Pavlenka byl v poslední době reprezentační jedničkou. Pod trenérem Šilhavým odchytal čtyři z šesti zápasů a čtyři z posledních pěti duelů. Mezi tyčemi byl i v předchozích dvou březnových utkáních při prohře 0:5 v Anglii a domácí porážce 1:3 s Brazílií. V brance by místo něj měl nastoupit Tomáš Vaclík, dalším gólmanem v týmu je Tomáš Koubek.

Český celek v pátek v Praze proti Bulharsku zkusí napravit úvodní vysokou kvalifikační porážku z Anglie, Černou Horu pak reprezentanti přivítají v pondělí v Olomouci. Na evropský šampionát postoupí první dva týmy ze skupiny, zbylým soupeřem je Kosovo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články