Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Král zůstává v Německu. Po konci v Schalke bude hrát za Union Berlín

Stále v německé Bundeslize, ale už v dresu jiného klubu. Alex Král bude v německé nejvyšší soutěži nově hrát za Union Berlín, kam odchází ze Schalke. Ve Spartaku Moskva má nadále přerušený kontrakt. 

Alex Král v dresu Unionu Berlín
zdroj: fc-union-berlin.de

Pětadvacetiletý defenzivní záložník se čtvrtým celkem uplynulé bundesligové sezony podepsal roční smlouvu. "Přesun do Unionu je pro mě důležitým krokem. Protože jsem už v minulé sezoně mohl poznat Bundesligu, nebude pro mě těžké si zvyknout. Progres Unionu v posledních letech je neuvěřitelný a impozantní. Opravdu se těším na tým a celý klub," řekl Král, který by na podzim neměl chybět při premiéře klubu ve skupině Ligy mistrů.

"S Alexem Králem k nám přichází pravidelný člen českého národního týmu, který dobře zapadne díky svému intenzivnímu stylu, technickým dovednostem a mentalitě. Těšíme se na něj a jsme nadšeni, že rozšířil naše řady," dodal ředitel berlínského klubu Oliver Ruhnert.

Král už loni na začátku července využil možnosti pozastavit smlouvu ve Spartaku, kde je vázán do léta 2024. Mezinárodní federace FIFA speciální pravidlo pro zahraniční hráče kvůli ruské vojenské agresi na Ukrajině prodloužila i na následující sezonu.

Český defenzivní univerzál v minulém ročníku za Schalke odehrál 31 soutěžních zápasů a připsal si jednu asistenci. Předtím ze Spartaku hostoval v londýnském West Hamu, kde se však neprosadil. V české lize pětatřicetinásobný reprezentant nastupoval za pražskou Slavii a Teplice.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články