Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kouč Slovácka Levý už ví, že spoléhat na odchovance nestačí

Uherské Hradiště – Nejhorší umístění Slovácka v ligové tabulce za posledních šest sezon volá po posilách. Kouč Stanislav Levý ví, že dvanácté místo odpovídá současné síle týmu, a chce přivést hráče do všech řad. Slovácko dosud spoléhalo hlavně na odchovance své fotbalové akademie a za poslední rok získalo jedinou posilu – záložníka Jana Navrátila z Liberce.

"Potřebujeme vyztužit každou řadu. Musíme zkvalitnit tým tak, abychom zvládli i výsledkově zápasy, ve kterých jsme byli opticky lepší a ztratili v nich body," uvedl po skončení sezony Levý, jenž před rokem vystřídal na lavičce trenéra Svatopluka Habance.  

Levý přišel s cílem vylepšit osmé místo z předchozí sezony, ale místo toho má tým na kontě čtrnáct remíz, což znamenalo další sešup. Na tom se podepsalo i oslabení kádru, v němž před rokem ukončil kariéru kanonýr Libor Došek a zkušený Jiří Valenta zamířil do Mladé Boleslavi. Po podzimní části ligy odešel Jaroslav Diviš do Jablonce, Milan Kerbr do Liberce, Filip Hlúpik do Varny a skončil také stoper Tomáš Košút.  

"Doplácíme na malou konkurenci v kádru. Což se projevilo v tom, že jsme v některých zápasech měli na lavičce náhradníků čtyři dorostence nebo hráče z juniorky. Podobná situace nás potkala i při posledním utkání se Spartou," uvedl Levý, který zatím nechce říci, kdo by měl Slovácko posílit.  

"Něco máme rozjednané. Diskutujeme o tom celou jarní část," řekl devětapadesátiletý trenér. Ocenil fotbalové kvality dvacetiletých hráčů Davida Machalíka s Tomášem Zajícem a o rok mladšího Jakuba Rezka. "Nesmíme se ale nechat uchlácholit tím, že mladí kluci jsou talentovaní a pracují na sobě. Čeká je ještě dlouhá cesta. Ještě před rokem hrál Zajíc ve třetí lize. Zařadil jsem jej loni v létě do přípravy, abychom měli početně plnohodnotný kádr," uvedl Levý.  

Ve Slovácku končí hostování Benjaminu Tettehovi a Juraji Chvátalovi. Nejisté je i další působení Eldara Civiče, o kterého se uchází Sparta. "Odchod Civiče by byl pro nás citelnou ztrátou, kterou bychom museli rovněž nahradit," dodal Levý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články