Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Korunovace Juventusu se po porážce v Udine odkládá, Ibrahimovic sestřelil Sassuolo

První šanci na zisk deváté mistrovské trofeje za sebou fotbalisté Juventusu nevyužili. Obhájci titulu prohráli v Udine 1:2, ale tři kola před koncem mají stále "bezpečný" náskok šesti bodů před Bergamem, které zdolalo 1:0 Boloňu. Vynikající formu potvrdil ve 35. kole AC Milán. "Rossoneri" vyhráli v Sassuolu 2:1 zásluhou dvou branek Zlatana Ibrahimovice a poskočili na šestou příčku zajišťující kvalifikaci o Evropskou ligu. Brescia s Alešem Matějů a Jaromírem Zmrhalem sestoupila poté, co prohrála 1:3 v Lecce.

Zklamaný Cristiano Ronaldo z Juventusu (uprostřed) v Udine
zdroj: REUTERS

Juventus mohl slavit 36. titul v historii díky tomu, že měl v sezoně s Atalantou lepší vzájemnou bilanci. Favorita poslal do vedení tři minuty před koncem poločasu dalekonosnou střelou nizozemský stoper Matthijs de Ligt, ale domácí ve druhé půli skóre otočili.

V 52. minutě vyrovnal tvrdou hlavičkou Makedonec Ilija Nestorovski a ve druhé nastavené minutě zaskočil turínské obránce reprezentant Pobřeží slonoviny Seko Fofana.

"Stará dáma" má díky náskoku zisk titulu ve svých rukou a s jistotou bude slavit v případě nedělního vítězství nad Sampdorií. Titul mohou svěřenci trenéra Maurizia Sarriho získat už dříve v případě selhání pronásledovatelů Bergama, Interu Milán a Lazia.

To udrželo naději na první místo po domácí výhře 2:1 nad Cagliari. Hosté přitom rovněž v poločase vedli, krátce po změně stran ale otočili stav Sergej Milinkovič-Savič a nejlepší střelec Serie A Ciro Immobile. Římští svěřenci kouče Simoneho Inzaghiho dokázali v červenci na šestý pokus konečně zvítězit, čímž si zajistili start v Lize mistrů.

Udine si připsalo nečekané tři body, které mohou být klíčové pro udržení klubu v Serii A. Patnáctý tým tabulky má na pásmo sestupu náskok sedmi bodů.

Ibrahimovic zachraňuje sezonu pro AC

Osmatřicetiletý Ibrahimovic se na hřišti Sassuola prosadil nejprve hlavou a v závěru prvního poločasu po rychlém protiútoku. Domácí skórovali pouze zásluhou Francesca Caputa, který z pokutového kopu překonal gólmana Gianluigiho Donnarummu chytajícího 200. zápas za AC.

Sassuolo hrálo celý druhý poločas v deseti, skóre se však už nezměnilo. Fotbalisté Milána po restartu Serie A po koronavirové pauze v devíti zápasech ani jednou neprohráli a sedmkrát zvítězili.

Šňůra Neapole skončila v Parmě

Sedmá Neapol padla 1:2 v Parmě a přišla o úspěšnou sérii. Všechny tři branky padly z penalt. Z té první skóroval v nastavení úvodního poločasu Gianluca Caprari, v 54. minutě odpověděl Lorenzo Insigne.

Poslední slovo měl tři minuty před koncem domácí Dejan Kulusevski, který podobně jako první dva exekutoři proměnil pokutový kop přízemní střelou do protipohybu brankáře. Parma se po sedmi kolech dočkala vítězství a doma naplno bodovala poprvé od ledna. 

Svěřencům trenéra Gennara Gattusa patří v neúplné tabulce sedmé místo, Parma je desátá.

Muriel spasil Bergamo

Jediný gól zápasu za Atalantu vstřelil v 63. minutě Muriel. Kolumbijský útočník si naběhl z druhé vlny na přihrávku krajana Duvána Zapaty a poslal míč přesně k tyči. Nejlepší střelec Bergama zaznamenal v této sezoně Serie A už osmnáct gólů, z toho jedenáct v roli střídajícího hráče.

Lecce k důležitému vítězství v boji o záchranu nakročilo už v úvodním poločase, kdy se dvakrát trefil Gianluca Lapadula. Brescia se záložníkem Zmrhalem v základní sestavě snížila po hodině hry zásluhou Danieleho Desseny, ale náskok domácích pojistil třetím gólem Riccardo Saponara. Na závěrečné minuty se dostal na hřiště i obránce Matějů. Osmnácté Lecce s Antonínem Barákem na první nesestupové místo ztrácí čtyři body.

Italská fotbalová liga - 35. kolo:

Bergamo - Boloňa 1:0 (63. Muriel), Sassuolo - AC Milán 1:2 (42. Caputo z pen. - 19. a 45.+2 Ibrahimovic), Parma - Neapol 2:1 (45.+3 Caprari z pen., 87. Kulusevski z pen. - 54. Insigne z pen.), FC Turín - Hellas Verona 1:1 (67. Zaza - 56. Borini z pen.), Inter Milán - Fiorentina 0:0, Lecce - Brescia 3:1 (22. a 33. Lapadula, 70. Saponara - 63. Dessena), Sampdoria Janov - FC Janov 1:2 (32. Gabbiadini - 22. Criscito z pen., 72. Lerager), Spal Ferrara - AS Řím 1:6 (24. Cerri - 52. a 75. Bruno Peres, 10. Kalinič, 38. Pérez, 47. Kolarov, 90.+1 Zaniolo), Udine - Juventus Turín 2:1 (51. Nestorovski, 90.+2 Fofana - 42. De Ligt), Lazio Řím - Cagliari 2:1 (47. Milinkovič-Savič, 60. Immobile - 45. Simeone).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články