Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Zmrhal vystřelil dvěma góly výhru v duelu o záchranu. Juventus nezaváhal, ale Inter remizoval

Jaromír Zmrhal vstřelil první dva góly v italské lize a v ten nejlepší moment. Dvěma zásahy otočil vývoj utkání doma se Spalem Ferrarou a zařídil v důležitém záchranářském utkání vítězství 2:1, čímž odsoudil soupeře k sestupu. Jakub Jankto byl na hřišti při obratu Sampdorie, která dokázala zvítězit 3:2. Skvělou formu po koronavirové pauze dál živí fotbalisté AC Milán, když si doma ve 34. kole italské ligy poradili 5:1 s Boloňou. Inter udržel druhé místo, když z penalty v závěru zachránil bod za remízu 2:2 s AS Řím Lukaku. Juventus porazil 2:1 Lazio Řím a dál vede o osm bodů.

Jaromír Zmrhal v dresu Brescie
zdroj: ČTK/PA autor: Jonathan Moscrop

Předposlední Brescia se utkala na svém hřišti s poslední Ferrarou asi o poslední reálnou šanci na záchranu v Serii A. Hostující tým poslal do vedení Bryan Dabo, v 69. minutě si ale nechal nabít na hranici vápna Zmrhal a nekompromisní ránou k tyči srovnal.

Bývalý záložník pražské Slavie si schoval vítěznou trefu až na třetí minutu nastavení, kdy levačkou obstřelil brankáře a zařídil důležité vítězství. Brescia přesto ztrácí stále devět bodů na sedmnáctý Janov, který v souboji sousedů v tabulce udolal Lecce díky vlastnímu gólu Gabriela z 81. minuty. Barák a spol. teď potřebují na svého přemožitele stáhnout ve zbývajících čtyřech kolech čtyřbodové manko.

Juventus porazil v dohrávce 2:1 Lazio Řím a upevnil si první místo v soutěži. Oba góly vítězného týmu dal Cristiano Ronaldo a dotáhl se na čelo tabulky střelců po bok Cira Immobileho.

V prvním poločase oba celky nastřelily brankovou konstrukci, góly padaly až po přestávce. Ronaldo otevřel skóre v 51. minutě z pokutového kopu a o tři minuty později využil po brejku přihrávku Paula Dybaly před prázdnou bránu. Hvězdný Portugalec vstřelil 30. ligový gól v sezoně a je na tom stejně jako jeho dnešní soupeř Immobile, který snížil v 83. minutě rovněž z penalty.

Ronaldo se stal prvním fotbalistou v historii, který dal přes 50 branek v italské, anglické i španělské lize. V Serii A navíc dosáhl na jubilejní trefu v rekordně nízkém počtu zápasů (61).

"Stará dáma" je blízko obhajobě titulu, čtyři kola před koncem má náskok osmi bodů před druhým Interem Milán. Lazio získalo z posledních pěti utkání jediný bod a je čtvrté.

Kouč Interu Milán Antonio Conte
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Giuseppe Fama

Inter Milán remizoval s AS Řím 2:2 a udržel druhé místo o bod před Bergamem. Inter začal dobře, když už po čtvrthodině hry našel Alexis Sánchez z rohového kopu hlavu Stefana de Vrije. Chilský útočník si připsal po koronavirové pauze sedmou asistenci, ze všech pěti nejprestižnějších evropských soutěží je na tom lépe jen barcelonský Lionel Messi (9).

Jenže "Vlci" potvrdili dobrou formu a skóre otočili. Po dvou asistencích Edina Džeka se o to postarali Leonardo Spinazzola a Henrik Mchitarjan. V závěru srovnal z penalty Romelu Lukaku, Římané si přesto upevnili páté místo zajišťující účast v Evropské lize.

Neapol doma s Udine prohrávala, v 31. minutě ale Arkadiusz Milik vystřídal zraněného Driese Mertense a po pouhých 37 vteřinách na hřišti vyrovnal. Obrat dokonal až v páté minutě nastavení parádní ránou o tyč Matteo Politano a Neapol se o skóre vrátila na šesté, pohárové místo.

Atalantu poslal do vedení v 50. minutě kolumbijský útočník Duván Zapata, jenž obral o míč německého stopera Koraye Güntera a 17. gólem v sezoně se dotáhl na nejlepšího střelce týmu Luise Muriela. O devět minut později vyrovnal z dorážky Matteo Pessina, jenž v Hellasu hostuje právě z Bergama.

Atalanta protáhla svou ligovou sérii bez porážky na čtrnáct zápasů a skórovala ve 22 duelech za sebou, čímž stanovila nový klubový rekord. Navzdory ztrátě bodů má čtvrtfinalista Ligy mistrů účast v příštím ročníku milionářské soutěže prakticky jistou. Verona je po třetí remíze ze čtyř utkání devátá.

K velkému zvratu v Parmě zavelel v 48. minutě hlavou po rohovém kopu Julian Chabot a vyrovnání pro Sampdorii zařídil nejlepší střelec loňské sezony Serie A Fabio Quagliarella. Zápas rozhodl v 78. minutě Federico Bonazzoli a janovský celek oslavil třetí výhru v řadě.

AC Milán deklasoval 5:1 Boloňu a potvrdil výbornou formu během restartu soutěže po koronavirové pauze. Svěřenci trenéra Stefana Pioliho ve všech osmi ligových zápasech od června bodovali a nyní pošesté vyhráli. Na šestém místě se díky tomu bodově odpoutali od sedmé Neapole.

V dresu desáté Boloni se na rozdíl od předchozího zápasu nedostal na trávník český záložník Ladislav Krejčí.

Sassuolo nevyužilo v Cagliari dlouhou početní výhodu, ztratilo v ní vedení a remizovalo 1:1. Hosté měli převahu, ale gól dal jen Francesco Caputo ve 12. minutě. Domácí tým oslabil krátce po přestávce Andrea Carboni, který dostal druhou žlutou kartu. Devatenáctiletý obránce hrál teprve šestý zápas v italské lize a byl podruhé vyloučen.

Cagliari se povedlo i v deseti vyrovnat zásluhou Joaa Pedra, jenž ukončil střelecký půst svého týmu, který trval 467 minut. Na výhru čeká tým ze Sardinie už šest utkání.

Italská fotbalová liga - 34. kolo:

Hellas Verona - Bergamo 1:1 (59. Pessina - 50. Zapata), Cagliari - Sassuolo 1:1 (63. Joao Pedro - 12. Caputo), AC Milán - Boloňa 5:1 (10. Saelemaekers, 24. Calhanoglu, 49. Bennacer, 57. Rebič, 90.+2 Calabria - 44. Tomijasu), Parma - Sampdoria Janov 2:3 (18. Gervinho, 40. vlastní Bereszynski - 48. Chabot, 69. Quagliarella, 78. Bonazzoli), Brescia - Spal Ferrara 2:1 (69. a 90.+3 Zmrhal - 42. Dabo), FC Janov - Lecce 2:1 (7. Sanabria, 81. vlastní Gabriel - 60. Mancosu), Fiorentina - FC Turín 2:0 (2. vlastní Lyanco, 75. Cutrone), Neapol - Udine 2:1 (31. Milik, 90.+5 Politano - 22. De Paul), AS Řím - Inter Milán 2:2 (45.+1 Spinazzola, 57. Mchitarjan - 15. De Vrij, 87. Lukaku z pen.), Juventus Turín - Lazio Řím 2:1 (51. z pen. a 54. Ronaldo - 83. Immobile z pen.). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články