Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zkušenosti by měly být na naší straně, věří Považanec. Nesmíme nic podcenit, dodává Rada

Hodně zajímavý je pro jabloneckého záložníka Jakuba Považance dvojzápas o Evropskou konferenční ligu se Žilinou. Ta je ve slovenské lize největším rivalem Banské Bystrice, což je město, v němž se jablonecký fotbalista narodil a kde také hrál. Po pěti zápasech bez výhry Jablonec už věří, že se ve čtvrtek odrazí k úspěšnější sérii, v což doufá i trenér Petr Rada. Ten přiznává, že v opačném případě už by se cítil být pod tlakem. Zápas můžete sledovat v přímém přenosu ve čtvrtek od 20 hod. na webu ctsport.cz.

Jakub Považanec v dresu Jablonce
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Pokud nepostoupíme, bude tlak na mě, to je jasné," konstatoval trenér bez vytáček. "Samozřejmě ale do Konferenční ligy postoupit chceme. Proti Žilině se o to musíme poprat a zvládnout to. Celtic nám nevyšel, i když to byl podle mnohých soupeř, kterého jsme měli zdolat, ale bohužel se to nepovedlo. Teď máme opravu. Budeme se snažit postoupit," řekl Rada na tiskové konferenci.

"Bude to pro mě pikantní zápas, stejně jako loni s Dunajskou Stredou. Navíc Žilina je největší rival Banské Bystrice, za kterou jsem dříve hrával," řekl třicetiletý Považanec.

V minulé sezoně svěřenci trenéra Rady podlehli Dunajské Strede ve 2. předkole Evropské ligy na jejím hřišti 3:5 po prodloužení a nyní Jablonec sice odstartoval ligu výhrou 1:0 s Ostravou, v dalších pěti soutěžních utkáních ale nevyhrál a čtyřikrát prohrál. Ve 3. předkole Evropské ligy dvakrát podlehl Celticu Glasgow (2:4 doma a 0:3 venku). "Teď ale musíme dát ligu stranou, čeká nás jiná soutěž," uvedl Rada, který v sobotu oslaví 63. narozeniny.

"Víme, že se nám poslední zápasy nedaří, jak bychom chtěli. Ale teď bychom se chtěli nakopnout a předvádět výkony jako v minulé sezoně. Je to poslední krok před skupinou. Bude to těžký zápas, ale je v našich silách postoupit," řekl Považanec, který má za sebou i zápasy za slovenskou reprezentační jednadvacítku.

Žilina už na cestě do nové evropské pohárové soutěže vyřadila tři soupeře - Dila Gori, Apollon Limassol a Tobol Kostanaj. "Viděli jsme některá videa s jejich zápasy. Žilina má dobrý, mladý, perspektivní tým plný odchovanců. Mají to založené na rychlé kombinační hře s rychlým přechodem do útoku. Ale zkušenosti by měly být na naší straně. Snad to pro nás bude výhoda," prohlásil fotbalista, který hrál i v Dukle.

Jablonecký kouč považuje Žilinu za hladový tým. "Na Slovensku jsou v tabulce nahoře, hrají hodně pohyblivý a důrazný fotbal. V kádru mají pět cizinců. Trošku nezvyk je, že doma hrají na umělé trávě. Teď o víkendu v Liptovském Mikuláši hrálo devět jiných hráčů, stejně mladých, mají jich hodně. Nesmíme podcenit žádnou situaci. Vidí před sebou stejnou šanci jako my. Určitě to bude nepříjemný soupeř," prohlásil bývalý trenér národního týmu, Plzně, Slavie či Sparty.

Jablonec ještě nikdy nepostoupil v pohárech z kvalifikace. Na podzim 2018 si zahrál skupinu Evropské ligy, do které ale prošel přímo bez nutnosti hrát předkola. Žilina si naposledy zahrála v pohárech skupinu v sezoně 2010/11, kdy prošla do hlavní fáze Ligy mistrů. Odveta na Slovensku je na programu příští čtvrtek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články