Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

West Ham jde v osmifinále Konferenční ligy na Larnaku, Barák s Fiorentinou má Sivasspor

Týmy českých fotbalistů budou v osmifinále Konferenční ligy favorité. West Ham s Vladimírem Coufalem a Tomášem Součkem se utkají s kyperským týmem AEK Larnaka. Fiorentina s Antonínem Barákem vyzve Sivasspor. První zápasy se uskuteční 9. března, odvety o týden později. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu, který měl na starosti vicemistr Evropy a vítěz Ligy mistrů Vladimír Šmicer.

Slovan Bratislava s Čechy Jaromírem Zmrhalem a Jurijem Medvěděvem nastoupí proti Basileji. Loňský soupeř Plzně z předkola Ligy mistrů Šeriff Tiraspol si zahraje s Nice, které ve skupině narazilo na Slovácko. Lech Poznaň se střetne s Djurgaardenem, Anderlecht Brusel narazí na Villarreal a Gent na Basaksehir.

West Ham na podzim suverénně ovládl skupinu. V šesti zápasech neztratil ani bod, díky čemuž si zajistil přímý postup mezi 16 nejlepších celků. V anglické lize se však trápí a je na první sestupové příčce. Larnaka ve čtvrteční odvetě 2. kola Konferenční ligy vyřadila ukrajinský celek Dnipro.

Rovněž Fiorentina musela zvládnout úvodní vyřazovací kolo, v němž si poradila s portugalskou Bragou. Sivasspor vyhrál "slávistickou" skupinu a s Pražany dvakrát remizoval 1:1. Vršovický celek skončil na nepostupovém třetím místě.

Finále soutěže se uskuteční 7. června v pražském Edenu, kde sídlí právě Slavia, odkud Coufal se Součkem do West Hamu odešli. Premiérový ročník Konferenční ligy ovládl v minulé sezoně AS Řím.

Los osmifinále fotbalové Evropské konferenční ligy (první zápasy 9. března, odvety 16. března):

AEK Larnaka – West Ham (Coufal, Souček), Fiorentina (Barák) – Sivasspor, Lazio Řím –AZ Alkmaar, Lech Poznaň – Djurgaarden, Basilej – Slovan Bratislava (Medvěděv, Zmrhal), Šeriff Tiraspol – Nice, Anderlecht Brusel – Villarreal, Gent – Istanbul Basaksehir.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články