Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Svědík o absenci fanoušků v Nice: Nespatřuji v tom žádnou výhodu

Absenci diváků v Nice považuje Martin Svědík za negativní a smutnou. Domácí musí kvůli disciplinárnímu trestu od UEFA odehrát utkání 4. kola skupiny Evropské konferenční ligy za "zavřenými dveřmi" a trenér Slovácka této situace lituje. Zároveň si nemyslí, že by pro jeho tým představovala výhodu. Doufá, že úřadující vítěz českého poháru naváže na výkonnost v Konferenční lize a nikoli v domácí soutěži.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovácko si zkusilo v Nice trávník i atmosféru

Disciplinární komise UEFA potrestala Nice za chování fanoušků v domácím střetnutí s Kolínem nad Rýnem. "Je to obrovská škoda pro fotbal. Ať už jsme hráli na Fenerbahce (Istanbul), AIK (Stockholm), nebo v Kolíně nad Rýnem, atmosféra byla vynikající. Fotbal se hraje hlavně pro lidi. Je velice smutné, že na stadionu nebudou," řekl Svědík na tiskové konferenci.

"To, že budu slyšet, snad ani nechci. Pro mě je to negativní a smutné, protože se tím trochu popírá kouzlo fotbalu. Nespatřuji v tom žádnou výhodu pro svůj tým," uvedl někdejší kouč Ostravy nebo Mladé Boleslavi.

Slovácko v úvodních třech duelech skupinové fáze Konferenční ligy, kde je i Partizan Bělehrad, získalo pouze bod. Nedaří se mu ani v české lize. Zatímco v posledních dvou sezonách skončilo čtvrté, aktuálně je až jedenácté.

"Všichni víme, že hlavně ligová utkání se nám nepovedla. V Evropské konferenční lize jsou výkony trošku odlišné od ligové scény, kde nám dělá problém náš program, a ani v zápasech nehrajeme, na co máme. Ligu a pohár chci oddělit. V Nice bychom měli navázat na to, co předvádíme v pohárech. To nám může dopomoct k sebevědomí do ligy," podotkl Svědík.

Tým z Uherského Hradiště přijde o šanci na účast v jarní vyřazovací části, pokud ve Francii prohraje a Partizan Bělehrad zdolá Kolín nad Rýnem. "Nemůžeme přemýšlet takovým způsobem. Soustředím se na zápas, abychom ho zvládli výsledkem i výkonem. Tím bych to uzavřel," konstatoval Svědík.

"Ten (konec) v hlavách nemáme, je to poločas, odehráli jsme tři utkání. Určitě jsme mohli mít víc bodů a zasloužili bychom si je. Do zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát a chceme oplatit Nice domácí porážku (0:1), protože to byl remízový duel," doplnil kapitán Michal Kadlec.

Předpokládané sestavy:

Nice: Bulka - Atál, Todibo, Dante, Bard - Budáví, Thuram, Lemina, Diop - Pépé, Laborde.

Slovácko: Fryšták (Nguyen) - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Havlík, Trávník - Petržela, Šašinka, Duskí - Kozák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články