Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň vyzve v osmifinále Evropské konferenční ligy švýcarské Servette

Fotbalisté Plzně se v osmifinále Evropské konferenční ligy utkají se Servette Ženeva. Viktoria začne dvojzápas 7. března venku, odvetu sehraje doma o týden později. Švýcarský tým v podzimní skupině Evropské ligy dvakrát podlehl pražské Slavii.

Je nám líto, video expirovalo.
Los osmifinále EKL a ohlasy Plzně na soupeře

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka díky prvenství v podzimní skupině vstoupili do jarní vyřazovací fáze až v osmifinále jako nasazení.

Hráči Servette v úvodním vyřazovacím kole Konferenční ligy zdolali Ludogorec Razgrad po domácí remíze 0:0 a čtvrtečním vítězství 1:0 v Bulharsku.

"Je to hratelný soupeř, ale samozřejmě nás nečeká nic lehkého. Naším cílem bude pokusit se postoupit. Věřím, že na to máme," řekl plzeňský záložník Lukáš Kalvach.

Plzeňští na podzim debutovali ve skupině Konferenční ligy. V konkurenci Dinama Záhřeb, Astany a kosovského Ballkani zvítězili ve všech šesti zápasech, čímž vyrovnali rekord londýnského West Hamu.

S jedním inkasovaným gólem plzeňské mužstvo mělo nejlepší obranu soutěže. Západočeši včetně kvalifikace v Konferenční lize vyhráli 11 z 12 utkání, pouze v úvodním duelu s kosovskou Dritou doma remizovali 0:0.

Servette Ženeva, aktuálně druhý celek švýcarské ligy, ani v jednom podzimním zápase se Slavií nebodoval a nedal branku. Na svém stadionu prohrál 0:2, v Praze na závěr skupiny utrpěl debakl 0:4.

Západočeši se v evropských pohárech už s jiným švýcarským soupeřem – Luganem – potkali ve skupině Evropské ligy na podzim 2017. Tehdy venku prohráli 2:3, ale na svém stadionu zvítězili 4:1.

"Řízek (Radim Řezník) nebo možná i Kopi (Jan Kopic) to tady zažili. Jsem zvědavý, určitě se jich na to zeptám. Je to výzva, ale cílem je samozřejmě postup," uvedl plzeňský útočník Tomáš Chorý.

Loňský poražený finalista Fiorentina se záložníkem Antonínem Barákem narazí na Maccabi Haifa. Štýrský Hradec, kde působí další Čech, brankář Vítězslav Jaroš, změří síly s Lille. Osmifinálovým šlágrem je souboj Ajaxu Amsterdam s Aston Villou.

Los osmifinále fotbalové Evropské konferenční ligy:

Servette Ženeva – Viktoria Plzeň, Ajax Amsterodam – Aston Villa, Molde – Club Bruggy, Union Saint-Gilloise – Fenerbahce Istanbul, Dinamo Záhřeb – PAOK Soluň, Štýrský Hradec (Jaroš) – Lille, Maccabi Haifa – Fiorentina (Barák), Olympiakos Pireus – Maccabi Tel Aviv.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články