Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Souček je s West Hamem krok od finále v Edenu, udrží v Alkmaaru těsný náskok?

V Alkmaaru a Basileji se rozhodne o tom, kdo si 7. června zahraje v pražském Edenu ve finále druhého ročníku Evropské konferenční ligy. Před odvetami semifinále mají blíže k postupu West Ham a Basilej. "Hammers" doma s Tomášem Součkem v sestavě porazili Alkmaar 2:1, "Bebbi" vyhráli taktéž 2:1 ve Florencii, za kterou v závěru střídal Antonín Barák. Přímý přenos utkání Alkmaar – West Ham sledujte od 20:50 exkluzivně na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání West Ham – Alkmaar

West Ham na olympijském stadionu v Londýně prohrával před týdnem brankou Tijjaniho Reijnderse, ale po změně stran Saíd Benrahma srovnal z pokutového kopu a Michail Antonio dokonal obrat. Domácím scházel kvůli svalovému zranění český obránce Vladimír Coufal, nad jehož startem se vznáší otazník i v odvetě.

"Máme těsné vedení, ale nic víc. Dvojzápas je pořád velmi vyrovnaný a zcela otevřený. I kdybychom doma s Alkmaarem prohráli o gól, tak bych neřekl, že jsme ze hry," prohlásil trenér West Hamu David Moyes.

West Ham v aktuálním ročníku Evropské konferenční ligy vyhrál včetně předkola 12 z 13 utkání, zaváhal pouze v úvodním čtvrtfinále v Gentu (1:1). Do finále významného evropského poháru může postoupit po 47 letech, v roce 1976 v tehdejším Poháru vítězů pohárů podlehl Anderlechtu 2:4.

Fiorentina bude dohánět manko

Fiorentina začala proti Basileji lépe a ve 25. minutě Arthur Cabral vstřelil vedoucí gól. Ve druhé půli ale Andy Diouf vyrovnal a v nastaveném čase Zeki Amdouni rozhodl o nečekaném vítězství hostů. "Nic není rozhodnuto. Jsme v dobré pozici, ale musíme zůstat skromní, soustředění a pracovití," upozornil basilejský kouč Heiko Vogel.

"Nezasloužili jsme si prohrát. Už jsme zažili bouřlivé prostředí v Turecku nebo v Polsku, na odvetu budeme připraveni," doplnil obránce italského klubu Luca Ranieri.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články