Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Souček byl u obratu West Hamu. Barák vstoupil s Fiorentinou do semifinále EKL prohrou

Tomáš Souček se spoluhráči z West Hamu udělal první krok k tomu, aby si zahrál finále Evropské konferenční ligy v pražském Edenu. Londýnský celek v úvodním semifinálovém střetnutí po obratu porazil Alkmaar 2:1. To Fiorentina, za kterou naskočil v 86. minutě Antonín Barák, neudržela vedení a prohrála doma 1:2 s Basilejí. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání West Ham – Alkmaar

West Ham měl v prvním poločase mírnou převahu. Benrahmovu střelu vyrazil brankář Ryan, další nadějné akce ale "kladiváři" nedotáhli. Hosté nečekaně otevřeli skóre ve 41. minutě, kdy Reijnders dalekonosnou ranou k tyči překvapil gólmana Areolu.

Domácí si ani na začátku druhé půle příliš nevěděli rady s pevnou obranou Alkmaaru. West Hamu ale pomohla k vyrovnání penalta, kterou v 67. minutě proměnil Benrahma po faulu Ryana na Bowena.

Londýnské mužstvo začalo dominovat a hned za devět minut dokonalo obrat. Po závaru v šestnáctce se z dorážky prosadil Antonio. West Ham v aktuální sezoně Konferenční ligy udržel neporazitelnost a včetně předkola vyhrál 12 z 13 zápasů.

Fiorentina v úvodu přečkala šance Basileje a ve 25. minutě ji poslal do vedení Cabral hlavou. Brazilský útočník skóroval proti bývalému týmu a sedmým gólem v ročníku Konferenční ligy se osamostatnil v čele tabulky střelců.

Domácí ale pojistku nepřidali a v 71. minutě inkasovali po umístěné přízemní střele Dioufa. Ve třetí minutě nastavení pak otočil skóre Amdouni pohotovou ranou. Basilej neprohrála se soupeřem z Florencie ani v historicky třetím pohárovém duelu.

Úvodní utkání semifinále Evropské konferenční ligy:

ACF Fiorentina – FC Basilej 1:2 (1:0)

Branky: 25. Cabral – 71. Diouf, 90.+3 Amdouni. Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni – Brisard (video, všichni Fr.). ŽK: Adams, Vogel (trenér), Burger, Ndoye (všichni Basilej).

Fiorentina: Terracciano – Dodo, Martínez Quarta, Ranieri, Biraghi – Bonaventura (86. Barák), Amrabat (73. Castrovilli), Mandragora – Ikoné (81. Kouamé), Cabral (81. Jovič), González (73. Brekalo). Trenér: Italiano.

Basilej: Hitz – Lang, Nuhu, Pelmard - Ndoye, Diouf, Xhaka, Burger (86. Males), Calafiori (63. Millar) – Augustin (77. Zeqiri), Amdouni. Trenér: Vogel.

West Ham United – AZ Alkmaar 2:1 (0:1)

Branky: 67. Benrahma z pen., 76. Antonio – 41. Reijnders. Rozhodčí: Meler – Eyisoy, Ersoy (všichni Tur.) – Valeri (video, It.). ŽK: Paquetá – De Wit, Clasie, Ryan.

West Ham: Areola – Kehrer, Zouma, Adžuird, Cresswell – Souček, Rice – Bowen, Paquetá, Benrahma (90. Fornals) – Antonio (79. Ings). Trenér: Moyes.

Alkmaar: Ryan – Sugawara, Beukema, Chatzidiakos, De Wit – Clasie, Reijnders – Odgaard (68. Lahdo), Mijnans, Van Brederode (79. Mihailovic) – Pavlidis. Trenér: Jansen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články