Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavia odletěla do Izraele zapomenout na Beer Ševu a uhrát v Haifě body

Na Izrael nemají fotbalisté Slavie nejlepší vzpomínky. Přede dvěma lety tu prohráli s Beer Ševou v Evropské lize 1:3, a tak nyní odletěli do Tel Avivu s cílem uhrát ve čtvrtek v zápase 3. kola skupiny Evropské konferenční ligy s Macabi Haifa lepší výsledek.

"Nechceme, aby se tohle opakovalo. Není to ale jen o tomhle zápase. Pokaždé, když se něco nepovede, tak je to v nás. Chyby si ukážeme, tamten zápas jsme si perfektně rozebrali a pak jsme se od toho odrazili," řekl pro klubovou televizi asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký.

Český šampion o víkendu porazil v lize Liberec 3:1 a vyhrál po předchozích dvou soutěžních porážkách s Feyenoordem Rotterdam a v derby se Spartou. "Doufejme, že nás ten zápas s Libercem nakopnul, i když herně to ještě není úplně ideální. Ale věříme, že nás to v hlavách posunulo dál a každý zápas bude lepší," poznamenal asistent hlavního kouče Jindřicha Trpišovského.

Slávisté odletěli z Prahy do Tel Avivu a následně se podél pobřeží přesunou do Haify, která je vzdálená necelých 100 kilometrů. V Izraeli platí přísnější koronavirová opatření například pro vstup do země.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia odletěla do Izreale uspět

"Samozřejmě do Izraele člověk letí s tím, že tam je lepší počasí, na to se nejde netěšit. Cestujeme tam už poněkolikáté a vždy to bylo v pohodě, tedy až na ten poslední výsledek v Beer Ševě, který bychom neradi opakovali," řekl Houštecký.

Rád se do Haify vrací Ubong Ekpai, který tu v roce 2016 krátce působil, než odešel na hostování do Liberce. "Myslím, že mají kvalitní tým. Podle mého názoru ale nemají tolik zkušeností a tak dobré a zkušené hráče na evropské poháry, aby uhráli víc. V domácí soutěži teď dominují. Dříve hrávali i Ligu mistrů, poslední roky se ale do skupiny pohárů nedostávali," řekl nigerijský útočník. 

Slávisté mají stále velkou marodku a problémy řeší především v defenzivě. Proti Liberci jim chybělo osm obránců včetně kapitána Jana Bořila, který bude dlouhou dobu mimo hru. Nejblíž návratu jsou podle Trpišovského stopeři Ondřej Kúdela s Aihamem Ousouem.

Ve středu si Pražané v Izraeli zatrénují a zápas rozehrají ve čtvrtek v 18:45. V úvodních dvou kolech skupiny červenobílí porazili Union Berlín a prohráli v Rotterdamu s Feyenoordem. Haifa má zatím jen bod za domácí remízu s Feyenoordem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články