Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Se Slavií se dalo hrát, říká Stoch. Svůj gól ale slavit nechtěl

Stadion Slavie dobře zná, nyní se na něj po více než dvou letech vrátil. Miroslav Stoch nastoupil v dresu Liberce a svému bývalému zaměstanvateli dokonce dal gól, který s omluvným gestem neslavil. Po zápase slovenský fotbalista prohlásil, že Severočeši měli v duelu dobrou šanci na bodový zisk.

Miroslav Stoch
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Velice si toho přijetí od fanoušků cením. Bylo příjemné sem zase přijít, dá se říct po dvou letech v roli soupeře. Já si to moc užíval. Strašně si toho vážím a děkuju všem fanouškům," řekl Stoch po utkání 11. ligového kola.

Na trávník přišel coby střídající hráč v polovině druhé půle a hned za pět minut snížil na 2:1. Ihned po gólu omluvně zvedl nahoru ruce. "Samozřejmě, že s fanoušky Slavie máme dobrý vztah. Případný gól jsem absolutně neměl v plánu oslavovat a tak se i stalo. Strašně si toho vážím, jak mě dnes přijali," uvedl Stoch, který ve Slavii působil v letech 2017 až 2019.

Prosadil se tvrdou střelou na přední tyč, kterou propálil brankáře Ondřeje Koláře. "Nejprve jsem měl v hlavě, že to vystřelím z jedničky. Ale šli tam dva hráči a natahovali nohu, takže by mi to asi zblokovali. Tak jsem naznačil střelu, hodil si to do strany a oba mi na to naletěli. Pak jsem to napálil. Jen tak orientačně jsem měl zkontrolované, kde je branka. Dal jsem to prudce po zemi," popsal Stoch. "Podle mě Koli bude říkat, že mi to pustil naschvál, jak ho znám. To si samozřejmě teď dělám srandu," vtipkoval bývalý slovenský reprezentant.

Litoval, že Liberec na Slavii prohrál 1:3, i když podal dobrý výkon. "Dnes se se Slavií dalo hrát, navíc proti nám hrála dost oslabená. Cítil jsem, že bychom mohli mít šanci. Ale velká mužstva, i když nehrají dobře a hrají špatný zápas, tak své šance promění. Právě proto jsou to velká mužstva. Slavia si počínala v zakončení více klinicky než my. Náš projev byl dobrý, ale na krásu se nehraje. Hraje se na body," konstatoval Stoch.

Do Liberce přišel na konci září a zatím dvakrát střídal. "Cítím se stále lépe a lépe. Reprezentační pauza mi teď pomohla. Dotrénoval jsem a cítil jsem se dnes úplně jinak než minule s Ostravou. I když to byl úplně jiný zápas. Cítím, že se do toho dostávám. I mužstvo jde stále nahoru. Ale už tu kvalitu, která v mužstvu je, musíme přetavit do bodů. Pak to bude vidět v tabulce," dodal Stoch, jehož tým je v lize až na 13. místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články