Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia chce v Rakousku vyhrát i pro Tvrdíka, zdůraznil Lingr. Postup by byl fenomenální, řekl Trpišovský

Fotbalisté Slavie budou chtít v odvetě osmifinále Konferenční ligy na půdě Lince zvítězit i pro klubového šéfa Jaroslava Tvrdíka, který se léčí s onkologickým onemocněním. Přestože Pražané mají po domácím úvodním duelu náskok 4:1, třiadvacetiletý čerstvý reprezentant Ondřej Lingr přistupuje k zápasu, jako by byl stav 0:0. Přímý přenos sledujte ve čtvrtek od 20:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

"Zasáhlo nás to, je to nepříjemná věc. Všichni mu držíme palce a myslíme na něho. Budeme to pro něho chtít zvládnout," řekl k Tvrdíkovu stavu Lingr v St. Pöltenu, kde má linecký klub pro odvetu osmifinále domácí azyl.

Český šampion má blízko k postupu a může si dovolit i porážku o dvě branky. "Utkání asi bude těžší než to domácí. Ale musíme to brát tak, že zápas začíná za stavu 0:0. Musíme k tomu přistoupit s absolutním respektem a podat soustředěný výkon," prohlásil Lingr.

"Kdyby se nám podařilo vstřelit brzký gól, bylo by to super. Zápas bude hlavně o nás a jak k tomu přistoupíme. My k tomu přistoupíme na 100 procent a budeme to chtít zvládnout," doplnil Lingr, který byl v úterý poprvé nominován do českého reprezentačního "áčka".

Do úvodního duelu s Lincem kvůli viróze nezasáhl, ale už nastoupil do druhého poločasu v nedělním ligovém zápase v Liberci, kde Slavia prohrála 0:1.

"Byl jsem nemocný, ale na zítřek už jsem stoprocentně připravený. Všichni se těšíme na kvalitnější trávník než v Liberci. Určitě to také bude lepší fotbal, než jaký byl v neděli v Liberci," prohlásil Lingr.

Jeho tým do Rakouska odjel netradičně vlakem. "Cesta byla v pohodě. Někteří kluci hráli karty, další koukali na filmy, jiní odpočívali. Bylo to fajn, takové zpestření oproti cestám v letadlech nebo autobusech," dodal Lingr.

Trenér Jindřich Trpišovský by považoval za fenomenální úspěch, pokud by Slavia stvrdila postup a potřetí za poslední čtyři roky prošla v pohárové soutěži mezi osm nejlepších týmů.

"Pro nás by to byl fenomenální úspěch a výkon, kdyby se nám ve Slavii podařilo za poslední čtyři roky třikrát postoupit do čtvrtfinále evropských pohárů. Víme, že jsme jeden zápas od toho, že to máme dobře rozehrané. Chceme to za každou cenu dotáhnout."

"Ale bereme zápas, jako kdyby byl vyřazovací. První utkání nebereme v potaz. Chceme vyhrát jako každý zápas. Pro nás je důležitý i boj o koeficient do dalších sezon," doplnil kouč českého mistra.

Stejně jako před prvním duelem má potíže se složením sestavy. Do pořádku se sice dali zmíněný Lingr s Ivanem Schranzem a k dispozici by měl být i Taras Kačaraba, vypadli ale Daniel Samek, Michael Krmenčík a problémy má Lukáš Masopust. Někteří hráči pak nemohou nastoupit kvůli tomu, že nefigurují na pohárové soupisce.

"Budeme rádi, když podobně jako na utkání doma budeme mít k dispozici základní jedenáctku plus aspoň čtyři pět hráčů, abychom mohli dostřídávat. Je to podobné jako před prvním zápasem. Až zítra definitivně uvidíme, kdo bude k dispozici," dodal kouč.

Celkem pěti jeho svěřencům hrozí třetí žlutá karta, která by je v případě postupu připravila o další zápas. Jeden z nich Petr Ševčík ale kvůli zdravotním problémům zřejmě ve čtvrtek nebude moci hrát.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články