Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Slavia bude při losu Konferenční ligy v prvním koši, Slovácko ve čtvrtém

Po infarktovém dramatu v Edenu se fotbalisté pražské Slavie mohou těšit na základní skupinu Evropské konferenční ligy a při pátečním losu budou v prvním ze čtyř výkonnostních košů. Červenobílí se tak vyhnou papírově nejtěžším soupeřům. Naopak Slovácko coby nováček v hlavní fázi pohárů bude figurovat ve čtvrtém koši. Přímý přenos z losu Konferenční ligy sledujte od 14:30 na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha – Raków Čenstochová

Ve skupinách proti sobě nemohou hrát mužstva ze stejné země, Slavia se Slováckem tak na sebe nebudou moci narazit. Oba čeští zástupci mohou vyzvat například slovenského šampiona Slovan Bratislava, který se jako poslední dostal do druhého koše.

Týmy jsou rozděleny podle koeficientu, v každém ze čtyř košů figuruje osm z nich. Slávisté mají třetí nejvyšší koeficient ze všech za Villarrealem a Basilejí a nebudou moci dostat ani Alkmaar, Gent, Basaksehir, Partizan Bělehrad a West Ham s českými reprezentanty Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem.

Slovácko, které si zahraje hlavní fázi pohárů poprvé v historii, je podle koeficientu šestým nejhůře postaveným mužstvem z 32 účastníků skupinové části. Celek z Uherského Hradiště nemůže narazit na Dnipro, Lech Poznaň, Silkeborg, Djurgaarden, Pjunik Jerevan, RFS Riga ani Ballkani.

I ve druhém a třetím koši jsou silné týmy z elitních evropských lig. Ve druhém koši figuruje například Fiorentina, kam má namířeno český reprezentační záložník Antonín Barák, či Kolín nad Rýnem, ve třetím pak Nice nebo Anderlecht Brusel.

UEFA rozdělení do košů ještě definitivně nepotvrdila. Los se uskuteční od 14:30 v Istanbulu.

Předběžné rozdělení do výkonnostních košů před losováním skupin fotbalové Evropské konferenční ligy:

1. koš: Villarreal, Basilej, Slavia Praha, Alkmaar, Gent, Basaksehir Istanbul, Partizan Bělehrad, West Ham.

2. koš: Kluž, Molde, FCSB, Fiorentina, Kolín nad Rýnem, Beer Ševa, Apollon Limassol, Slovan Bratislava.

3. koš: Nice, Anderlecht Brusel, Žalgiris Vilnius, Austria Vídeň, Hearts, Shamrock, Sivasspor, Vaduz.

4. koš: Dnipro, Lech Poznaň, Slovácko, Silkeborg, Djurgaarden, Pjunik Jerevan, RFS Riga, Ballkani.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články