Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Na stará kolena jsem se dočkal, ale nahuštěný program nám dá zabrat, zhodnotil Kalabiška

Musel si počkat až do pětatřiceti, ale dočkal se. Jan Kalabiška si společně se spoluhráči ze Slovácka zkusí, jaké to je hrát základní skupiny evropských pohárů. Pomohla jim k tomu výhra 1:0 na hřišti AIK Stockholm, čímž si pojistili účast v Evropské konferenční lize. Zkušený univerzál už se na to těší a rád by se potkal třeba s West Hamem. Zároveň přiznává, že hrát anglickým stylem bude makačka.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání AIK Stockholm – Slovácko

"Dosud jsem v týmech, v nichž jsem působil, hrál jen v předkolech pohárů, teď budu mít premiéru ve skupině. Dočkal jsem se na stará kolena," řekl.

Po jeho brejkové akci padl v 76. minutě vítězný gól Slovácka. "To jsem ještě fyzicky mohl a dal jsem do sprintu všechno. Pak už mi síly došly, už to bylo ale o čtyři góly a věděl jsem, že postup nepustíme," uvedl Kalabiška.

Zápas nebyl podle něj tak jednoznačný, jak napovídá výsledek a celkové skóre 4:0 ze dvou utkání proti AIK. "Konec byl dobrý, ale první poločas jsme moc zkušeně neodehráli. Zkazili jsme moc balonů a nebylo to ono. Domácí na nás vlítli, své sehrálo bouřlivé prostředí, možná jsme se ho trochu i lekli, ale ustáli jsme to," řekl.

Podruhé hrál letos jeho tým na velkém stadionu proti soupeři hnanému na zteč fanoušky. "Na Fenerbahce to byla větší jízda, tady se dalo víc hrát. Hráči švédského týmu nebyli tak technicky zdatní jako turečtí fotbalisté," porovnal Kalabiška.

Ve svém věku patří společně s kapitánem Michael Kadlecem a záložníkem Milanem Petrželou k nejstarším hráčům týmu. Postupem vydělali klubu kolem 72 milionů korun, ale zároveň si na sebe upletli bič. Až do konce zkráceného a nahuštěného podzimu budou hrát anglickým stylem s vloženými duely v týdnu. "No, bude to náročné, ale nedá se nic dělat. Máme široký kádr, už nyní jsme zvládli zápasy, kdy to trenér prostřídal. Máme dobrý tým a zvládneme to," věří Kalabiška.

Výprava Slovácka se ihned po zápase přesunula na letiště a vracela se domů. Hráči tak mohli na mobilech sledovat, kteří soupeři připadají v úvahu pro páteční los. Kalabišku to z míry nevyvádělo. "Nijak jsem to ještě nestudoval, ale v Evropě už nebudou slabí soupeři. Že je tam West Ham? Letět do Londýna by nebylo špatné," konstatoval.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články