Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Role favorita? Přijímáme ji, zhodnotil Holeš a promluvil o motivaci pro EKL

Zatímco Slavia se v české lize dělí o první místo, Sivasspor ještě v sezoně nevyhrál, což z Pražanů dělá před duelem na půdě tureckého soupeře favorita. A kapitán sešívaných Tomáš Holeš před vstupem do Evropské konferenční ligy tuto roli nemá problém přijmout. Přímý přenos utkání Sivasspor - Slavia sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz ve čtvrtek od 20:40.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha – Raków Čenstochová

"Vzhledem k okolnostem, co máme v evropských pohárech za sebou, kam už jsme dokázali dojít a jaký jsme klub, tak roli favorita přijímáme," řekl Holeš, jehož tým ve skupině vedle Sivassporu čekají ještě Kluž a kosovský nováček Ballkani.

Úvodní turecký soupeř se zatím v sezoně trápí a v dosavadních osmi soutěžních zápasech nezvítězil. "Víme, že se jim tolik nedaří, v lize ještě nezvítězili. Výhoda to může být. Nebudou v pohodě, horší psychické rozpoložení se na nich může podepsat. Na druhou stranu tohle je Evropa, speciální soutěž, zápas bude úplně o něčem jiném než turecká liga," poznamenal Holeš.

"Na začátku to byl pro nás docela neznámý soupeř, videí jsme ale měli hodně. Hrají systém 4-2-3-1, mají výborné hráče, zejména do ofenzivy. Jejich beci i krajní záložníci jsou velmi dobří. Sypou centry z krajů na vysokého útočníka, mají nepříjemné standardky," doplnil defenzivní univerzál.

Pražané sní o tom, že by došli až do finále soutěže, které bude v červnu příštího roku hostit jejich domácí stadion v Edenu. V minulém ročníku vypadli slávisté ve čtvrtfinále.

"Motivace to je obrovská, bylo by to krásné. Musíme to ale brát postupně. Museli jsme se probít přes předkola, teď nás čeká skupina. Kdyby se nám ji podařilo vyhrát, bylo by to super. Ale soustředíme se na postupné kroky, aktuálně pouze na čtvrtek a Sivasspor," podotkl Holeš.

Jeho tým se pokusí vylepšit nepříliš příznivou bilanci z venkovních pohárových zápasů. Pražané zvítězili na evropské scéně v jediném z posledních pěti duelů na hřištích soupeřů. "Venku se nám tolik nedaří, to je pravda, ale nevím, čím to je. Bilanci se nevěnujeme, chystáme se na čtvrtek jako na každý jiný zápas," dodal Holeš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články