Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Žádné pískání, podpořte nás, prosí Sivasspor před Slavií. Proti Pražanům chtějí Turci body

Vstup do sezony mají špatný. Hodně špatný. Fotbalisté Sivassporu stále čekají na první výhru v ročníku, což se odráží na atmosféře na stadionu. Turecký celek proto před vstupem do Evropské konferenční ligy proti Slavii prosí vlastní fanoušky, aby přestali pískat a domácí podpořili. Kouč Riza Calimbay i přes nevýraznou formu vlastních svěřenců ovšem věří, že jeho tým může Pražany, které považuje za spolufavorita skupiny, o body obrat. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz ve čtvrtek od 20:40.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha – Raków Čenstochová

"Čeká nás soupeř, který si za poslední dobu ve své lize připsal jasné výhry jako 4:0, 6:0 a 7:0. Je to nebezpečný tým po všech stránkách. Od první sekundy se musíme maximálně koncentrovat. Zápas se Slavií může skončit jakýmkoliv výsledkem, je to hodně otevřené. Myslíme jen na to, abychom skórovali a získali body," uvedl Calimbay.

Dalšími dvěma týmy ve skupině G jsou Kluž a kosovský nováček Ballkani. Do osmifinále přímo postoupí jen celky z prvních míst, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s kluby na třetích příčkách v Evropské lize.

"Věřím, že z téhle skupiny postoupíme. Myslím, že my a Slavia jsme favorité na postup. Ale nepodceňujeme ani další dva týmy, protože jsou šampiony svých zemí. Abychom postoupili, potřebujeme zvládat domácí zápasy. Případné tři body by nás dostaly do výhodné pozice," uvedl Calimbay.

"Můžeme říct, že nás čeká pravděpodobně nejlepší tým ve skupině. Ale i my jsme dobrý tým. Hrajeme doma a tady vždy chceme získat tři body," prohlásil záložník Charilaos Charisis.

Sivasspor v osmi soutěžních duelech sezony ještě nezvítězil a v turecké lize mu patří až 15. místo. "V posledních zápasech se zlepšujeme, noví hráči se postupně adaptují. Věřím, že z nich budeme těžit. Proto jsem přesvědčen, že máme na to, abychom z této skupiny postoupili. Jsme silný tým a věřím, že to dokážeme," uvedl Calimbay.

Doufá v podporu fanoušků na stadionu, který pojme přes 27 tisíc diváků. "Fanoušci by měli přestat na hráče pískat. Nikdo nepřijde na hřiště hrát špatně, každý se snaží udělat maximum, co umí. Pokud na hráče během zápasu pískáte, jsou nejistí. Zítra nehrajeme jen sami za sebe, ale za celý turecký fotbal. Potřebujeme veškerou podporu," dodal devětapadesátiletý trenér, který prošel řadou tureckých klubů.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavii čeká v Turecku velmi zrádné počasí
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články