Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Nevím, jestli je čas mluvit o krizi, prohlásil po vyřazení Vrba. Mladí dle něj potřebují zkušenosti

Na jaře jeho svěřenci prohráli už čtvrtý z pěti duelů. Porážka v Bělehradě navíc pro fotbalisty Sparty znamenala konec v Evropské konferenční lize. Kouč Pražanů Pavel Vrba ale o krizi mluvit nechtěl. Připustil však, že výsledky týmu zůstávají za očekáváním.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Partizan Bělehrad - Sparta Praha

"Nevím, jestli to je krize. Určitě výsledky nejsou podle představ asi nás všech," řekl Vrba, jehož svěřenci před týdnem v úvodním domácím utkání podlehli Partizanu 0:1.

Sezonu v evropských pohárech až na dvojzápas se srbským vicemistrem ale hodnotil pozitivně. "Když se podíváte na naše soupeře, tak jsme narazili doopravdy na mužstva, která v domácích soutěžích patří k top mužstvům a stávají se pravidelně mistry. Ať už to jsou Rangers, Lyon, Bröndby nebo Partizan," uvedl Vrba.

"Podzim byl pro nás určitě příjemný, že jsme postoupili do jarní části. Po dvojutkání s Partizanem budeme říkat, že jsme zklamaní, protože jsme oba zápasy prohráli. Partizan si to doma víceméně kontroloval, protože vedl brzo 2:0. Nejsem zklamaný z působení v pohárech, protože do jarní části se tak často nepostupuje, ale jsem zklamaný z vyřazení," přidal bývalý kouč české reprezentace nebo Plzně.

Třetí mužstvo české ligy podle něj musí odehrát víc pohárových duelů. "Mladí hráči potřebujou nasbírat zkušenosti. Když se podíváte, jaké jsme dostali góly, tak na Spartě z brejkové situace jsme si nepohlídali nabíhající hráče z horní linie. Tady jsme dostali gól po autu, který byl náš, a my to ztratíme a dostaneme gól. Pak jsme si v uvozovkách vytvořili sami roh a znovu inkasujeme," prohlásil Vrba.

"Zápasy v takovém tempu a s takovou kvalitou, kterou potkáváte pouze v evropských pohárech, musí hráči absolvovat. Pokud je nebudou absolvovat, budou mít příště problém. Věřím, že do budoucna by to mohlo být hodně zajímavé, pokud se hráči udrží a mužstvo bude pohromadě," doplnil osmapadesátiletý kouč.

Bělehradský tým na něj udělal velký dojem. "V naší lize jsou samozřejmě soupeři, se kterými taky musíte prokazovat kvalitu. Ale takové nasazení a kvalitu jako Partizan určitě nemají všechna mužstva. Partizan nám ukazuje, jak se hraje v Evropě, a to je obrovské ponaučení," dodal Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články