Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Mám ze sebe radost, řekl Sor po dalším galapředstavení

Zdá se, že Slavia v přestupovém okně opět "trefila jackpot". Nigerijský ofenzivní univerzál Yira Sor si totiž v odvetě osmifinále Evropské konferenční ligy na půdě Lince připsal bilanci 1+1 a od zimního příchodu z Ostravy skóroval ve vyřazovací fázi zmíněné soutěže už popáté. Mrzelo ho, že Pražané v Rakousku prohráli 3:4 a přišli o dva vyloučené hráče, ale měl velkou radost z postupu do čtvrtfinále.

Yira Sor ze Slavie se raduje z gólu v Linci
zdroj: AP autor: Florian Schroetter

Sor dvakrát skóroval už v úvodním osmifinále při vítězství 4:1 a dvěma brankami se blýskl i v předchozím kole proti Fenerbahce. "Snažím se do toho dát všechno a využít každou příležitost. Máme dobrou taktiku, kluci mi hodně pomohli. Musím poděkovat trenérskému týmu za to, že mi dal takovou příležitost, díky které jsem mohl udělat tuhle gólovou šňůru. Mám ze sebe radost," řekl pro klubovou televizi Sor.

Zatímco v Evropské konferenční lize se trefil už pětkrát, v české lize dosud za Slavii neskóroval. "Myslím, že trenéři ví, že mi to v pohárech více sedí, protože v domácí soutěži je více soubojů a je to těžké. V Evropě hrajeme více takticky. Asi to tak do jisté míry je. Jsem ale připraven hrát kdekoli," prohlásil Sor.

Mrzelo ho, že Slavia v Rakousku neudržela vedení 3:1 a prohrála 3:4. Navíc přišla o dva vyloučené hráče Aihama Ousoua a Srdjana Plavšiče. "Je to smůla přijít o dva hráče, zvlášť v téhle části soutěže, která bude určitě těžká. Budeme hrát proti ještě silnějšímu týmu. Teď jsme přišli o dva hráče. Nechci to svádět na rozhodčího, ale je to opravdu škoda. Uvidíme, co s tím uděláme," přemítal Sor.

Ve čtvrtfinále by si přál dostat zvučnějšího soupeře. "Já jsem hodně namotivovaný zahrát si proti velkým klubům. Nikoho se nebojím. Když budeme hrát proti Leicesteru nebo Římu, jsem připravený," dodal Sor.

Jeho výkony ocenil i trenér Jindřich Trpišovský. "Yira ukázal velké věci. Jeho výkony jsou čím dál tím vyspělejší, tedy až na ten konec. Standa Tecl hrál levého obránce, Yira měl být před ním a pomáhat mu, ale nikdo mu to nedokázal vysvětlit. Pak jsem odchytnul Petera Olayinku, aby mu zkusil nigerijsky domluvit, že potřebujeme, aby hrál levého záložníka. Jeho potenciál je ovšem neuvěřitelný. Jak říkali někteří kluci na lavici, musíme si dát pozor, aby nás dodatečně nevyloučili za nepřiměřenou rychlost," řekl Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články