Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Francouzská média chválí Nguyena. Možná jeho životní zápas, napsal Le Figaro

Skvělý výkon gólmana fotbalistů Slovácka Filipa Nguyena v zápase s Nice ocenila francouzská média. Český brankář zmařil spoustu šancí hráčům domácího celku a pomohl Slovácku vyhrát 2:1 v zápase 4. kola skupiny Evropské konferenční ligy. Podle nich to byl dost možná jeho životní výkon.

Filip Nguyen maří šanci Thurama z Nice
zdroj: ČTK / Panoramic autor: Norbert Scanella

Nice šlo do vedení ve 14. minutě, kdy se trefil Sofiane Diop. Hosty potom několikrát podržel Nguyen. Slovácko vyrovnalo v 75. minutě díky Michalu Tomičovi. O devět minut později uviděl červenou kartu domácí stoper Jean-Clair Todibo a z následného přímého kopu otočil skóre střídající Petr Reinberk. Mezitím ale Nguyen vyřešil spoustu gólových příležitostí fotbalistů Nice.

"Nguyen je hráčem utkání a možná to pro něj byl životní zápas. Znechutil hráče Nice a jeho tým mu může poděkovat. Předvedl bezpočet skvělých zákroků. Za všechny můžeme vyzdvihnout ten ve 33. minutě, kdy zlikvidoval Pépého střelu a poté se vrhl pod nohy dorážejícího Lotomby," uvedl deník Le Figaro ve svém internetovém vydání.

"Hostující brankář hrál rozhodující roli, zlikvidoval několik šancí domácích," přidal se list Le Parisien.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Nice - Slovácko

Na porážce celku z Azurového pobřeží se podle francouzských médií vedle Nguyena podepsaly i neproměněné příležitosti. "Nice prohrálo, protože nedalo řadu jasných příležitostí a nepodařilo se jim přidat do přestávky další branku. Hostující gólman je zaskočil vynikajícím výkonem," domnívá se Le Figaro.

"Hráči trenéra Luciena Favreho utkání dominovali, ujali se vedení a mohli ho navýšit. Andy Delort a další ale nevyužili spoustu šancí a nechali si zápas utéct, když ve druhé půli polevili a dovolili hráčům Slovácka víc. Ti si začali věřit a využili toho. Nice během 12 minut dvakrát inkasovalo a prohrálo 1:2. Navíc přišlo o vyloučeného Todiba. Temný večer," uvedl deník Nice-Matin.

Slovácko sice po premiérové výhře v hlavní fázi pohárů zůstalo poslední, ale ve skupině D má stejně bodů jako třetí Kolín nad Rýnem a na druhé Nice ztrácí jen bod. Tabulku vede s osmi body Partizan Bělehrad.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články