Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Coufal se Součkem pomohli WHU do semifinále EKL, dál jde i Barák s Fiorentinou

Hned tři čeští reprezentanti si zahrají semifinále Evropské konferenční ligy. Vladimír Coufal a Tomáš Souček byli na hřišti u výhry West Hamu 4:1 nad Gentem, což v součtu s venkovní remízou 1:1 znamenalo postup. Účast mezi nejlepšími čtyřmi týmy oslavil s Fiorentinou také Antonín Barák. "Fialkám" k tomu stačila i dnešní prohra 2:3 s Lechem Poznaň, jelikož před týdnem na jeho hřišti zvítězily 4:1.

West Ham s Fiorentinou na sebe můžou narazit ve finále, které se uskuteční 7. června v pražském Edenu. Londýňané vyzvou v semifinále Alkmaar, jenž prošel dál na úkor Anderlechtu. Fiorentinu čeká Basilej, švýcarské mužstvo vyřadilo Nice. Semifinálová utkání se odehrají 11. a 18. května.

Svěřenci trenéra Moyese na Olympijském stadionu od 26. minuty s Gentem prohrávali, ještě v první půli ale srovnal Antonio. West Ham rozhodl o postupu v rozmezí 55. až 63. minuty, kdy skóroval třikrát. Nejprve se prosadil z penalty Paquetá, poté Rice a konečný výsledek stanovil opět Antonio.

Na rozdíl od úvodního duelu nastoupil český reprezentant Barák od začátku a stejně jako Coufal se Součkem vydržel na hřišti celé utkání. Přestože aktuálně devátý tým italské ligy šel do odvety s bezpečným náskokem, vynutili si hosté málem prodloužení, protože třígólové manko smazali.

Na začátku duelu poslal Lech do vedení Sousa, další branky v rozmezí 65. až 69. minuty přidali Velde z penalty a Sobiech. V 78. minutě ale snížil Sottil a v nastavení stanovil konečný výsledek Castrovilli.

Postoupil i Alkmaar. Nizozemský celek sice na hřišti bruselského Anderlechtu před týdnem prohrál 0:2, v domácí odvetě však nepříznivý vývoj obrátil. Už po 14 minutách Pavlidis dvěma góly vymazal náskok belgického mužstva, první zásah obstaral z penalty. Zápas dospěl přes prodloužení až do penalt, v nichž Alkmaar vyhrál 4:1.

Basilej hrála doma s Nice 2:2 a v odvetě na hřišti týmu z Azurového pobřeží prohrávala od deváté minuty. "Orli", kteří ve skupině narazili na Slovácko, směřovali k postupu, v 86. minutě si však útočník Augustin vynutil prodloužení, v němž Adams dokonal obrat.

Odvetná utkání čtvrtfinále fotbalové Evropské konferenční ligy:

Fiorentina - Lech Poznaň 2:3 (0:1)

Branky: 78. Sottil, 90.+2 Castrovilli - 9. Sousa, 65. Velde z pen., 69. Sobiech. První zápas: 4:1, postoupila Fiorentina.

Alkmaar - Anderlecht 2:0 (2:0, 2:0) po prodl., na pen. 4:1

Branky: 5. z pen. a 14. Pavlidis, rozhodující pen. Sugawara. První zápas: 0:2, postoupil Alkmaar.

West Ham United - Gent 4:1 (1:1)

Branky: 37. a 63. Antonio, 56. Paquetá z pen., 58. Rice - 26. Cuypers. První zápas: 1:1, postoupil West Ham.

Nice - Basilej 1:2 (1:1, 1:0) po prodl.

Branky: 9. Laborde - 86. Augustin, 98. Adams. První zápas: 2:2, postoupila Basilej.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články