Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Coufal a spol. rozehráli čtvrtfinále Konferenční ligy v Gentu remízou

Nerozhodný výsledek 1:1 vezou z Gentu z úvodního čtvrtfinále Evropské konferenční ligy fotbalisté West Hamu. Obránce Vladimír Coufal odehrál za hostující mužstvo celé utkání, záložník Tomáš Souček zůstal na lavičce. Fiorentina zvítězila na stadionu Lechu Poznaň 4:1. Odvety se hrají za týden.

West Ham se ujal vedení v nastavení prvního poločasu. Coufal rychlým autovým vhazováním překvapil domácí obranu a osamocený Bowen předložil míč před prázdnou bránu skórujícímu Ingsovi. Třicetiletá zimní posila "Kladivářů" zaznamenala premiérovou trefu v evropských pohárech.

V 57. minutě srovnal po kombinační akci domácí kanonýr Cuypers. Nejlepší střelec belgické ligy dal pátou branku v soutěži. Gent soupeře přestřílel 20:4, obrat už ale nedotáhl. Coufal dohrával závěr se žlutou kartu, která ale neohrozila jeho případný start v odvetě.

Fiorentina potvrdila formu a vyhrála desátý z posledních 11 soutěžních zápasů. V Poznani otevřel skóre v úvodu Cabral, jenž šestou trefou dostihl v čele tabulky střelců Evropské konferenční ligy spoluhráče Joviče. Ve 20. minutě srovnal Velde, ještě do pauzy ale vrátil hostům vedení González.

"Fialky" navýšily skóre ve druhém poločase zásluhou Bonaventury a Ikoného. Lech prohrál po sedmi soutěžních duelech.

Vítěz dvojzápasu mezi Lechem a Fiorentinou narazí na lepšího z dvojice Basilej – Nice. Francouzský celek prohrával po Amdouniho penaltě, v závěru první půle ale otočil skóre "slepenými" góly nigerijský útočník Moffi. Dvougólového střelce však nakonec měli i domácí, v 71. minutě zařídil remízu 2:2 Amdouni.

Druhý belgický čtvrtfinalista Anderlecht si doma poradil 2:0 s Alkmaarem, trefili se Murillo a Ashimeru. Anderlecht oplatil dnešnímu soupeři dvě porážky z vyřazovací fáze Evropské ligy ze sezony 2011/12.

Úvodní utkání čtvrtfinále Evropské konferenční ligy:

Gent – West Ham United 1:1 (0:1)

Branky: 57. Cuypers – 45.+3 Ings.

Lech Poznaň – Fiorentina 1:4 (1:2)

Branky: 20. Velde – 4. Cabral, 41. González, 58. Bonaventura, 64. Ikoné.

Anderlecht – Alkmaar 2:0 (1:0)

Branky: 22. Murillo, 70. Ashimeru.

Basilej – Nice 2:2 (1:2)

Branky: 26. z pen. a 71. Amdouni – 38. a 45.+1 Moffi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články