Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Černého gól Twente nestačil. Souček s Coufalem byli u triumfu West Hamu

Zapsal se mezi střelce, ale trefa Václava Černého fotbalistům Twente nestačila. Nizozemský tým v úvodním utkání play-off Evropské konferenční ligy prohrál 1:2 na hřišti Fiorentiny. Tomáš Souček a Vladimír Coufal pomohli West Hamu k domácí výhře 3:1 nad Viborgem. Za dánský tým odehrál 87 minut záložník Jan Žambůrek. Obránce Petr Mareš neproměnil pokutový kop a RFS Riga prohrávala na svém hřišti už o dvě branky, nakonec však remizovala se severoirským Linfieldem 2:2. Odvety se hrají za týden.

Gianluca Scamacca z West Hamu se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Černý naskočil do hry z lavičky na začátku druhé půle a v 65. minutě snížil na konečných 1:2. Čtyřiadvacetiletý záložník si naběhl za obranu na Smalovu přihrávku a z druhého dotyku poslal míč technickou střelou ke vzdálenější tyči. Twente přesto přišlo po čtyřech vítězstvích o neporazitelnost v nové sezoně.

Na hrotu útoku West Hamu poprvé nastoupila od začátku letní posila Scamacca, a právě italský útočník otevřel v 23. minutě hlavou skóre. V 64. minutě zvýšil skrytou střelou k tyči Bowen, ale vzápětí snížil Bonde Jensen. "Kladiváři" přesto první výhru v sezoně udrželi, dvougólový náskok do odvety navíc obstaral Antonio.

Slovan Bratislava prohrál 0:1 na půdě bosenského celku Zrinjski Mostar. Slovenští šampioni hráli od 69. minuty bez vyloučeného Barsegjana a přesilovku zužitkoval o 20 minut později Bilbija. V základní sestavě Slovanu nechyběl obránce Jurij Medveděv, záložník Jaromír Zmrhal se dostal do hry v závěru.

Obránce Fehérváru Michael Lüftner naskočil na závěrečné vteřiny a pomohl svému týmu ubránit cenné vítězství 2:1 na hřišti bundesligového Kolínu nad Rýnem. Domácí se ujali brzy vedení, v 21. minutě byl ale vyloučen Chabot a hosté ještě do pauzy skóre otočili. Vítěznou trefu vstřelil Dárdai.

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Evropské konferenční ligy:

Hlavní část:

CSKA Sofia - Basilej 1:0 (0:0), Maccabi Tel Aviv - Nice 1:0 (0:0), Molde - Wolfsberg 0:1 (0:1), Young Boys Bern - Anderlecht 0:1 (0:0), Universitatea Craiova - Beer Ševa 1:1 (0:0), Basaksehir - Antverpy 1:1 (0:0), Vaduz - Rapid Vídeň 1:1 (1:0), FCSB - Viking Stavanger 1:2 (1:2), Kolín nad Rýnem - Fehérvár 1:2 (1:2), Villarreal - Hajduk Split 4:2 (4:1), West Ham - Viborg 3:1 (1:0), Alkmaar - Gil Vicente 4:0 (1:0), Fiorentina - Twente Enschede 2:1 (2:0) (za hosty gól Černý), Partizan Bělehrad - Hamrun Spartans 4:1 (3:0).

Mistrovská část:

RFS Riga - Linfield 2:2 (0:1), Zrinjski Mostar - Slovan Bratislava 1:0 (0:0), Maribor - Kluž 0:0, Poznaň - Dudelange 2:0 (1:0), Škupi - Ballkani 1:2 (1:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články