Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Čeká Plzeň velká past? Trenéři hledali recept na Kazachstán. Chorý: Chceme Evropu, musíme to vydržet

Tohle asi bude krušná a hlavně dlouhá cesta. Plzeňští fotbalisté odletěli ke čtvrtečnímu úvodnímu utkání závěrečného 4. předkola Evropské konferenční ligy do kazachstánské Kostanaje. Západočeši v letadle stráví téměř deset hodin a budou se muset vypořádat i s čtyřhodinovým časovým posunem. Jak uvedl asistent trenéra Jan Trousil, výprava Viktorie plánuje v Kazachstánu setrvat v českém čase.

Fotbalisté Plzně
zdroj: ČTK

Cesta do Kazachstánu se výrazně protáhne kvůli uzavřenému vzdušnému prostoru v Rusku po jeho vojenské invazi na Ukrajinu.

Plzeňští nejprve absolvují dvouhodinový let do bulharské Varny, kde letadlo během zhruba hodiny a půl doplní palivo, pak bude pokračovat dalších šest hodin do Kostanaje.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Plzeňští fotbalisté se vydali na desetihodinovou cestu do Kostanaje

"Zatím jediné, čeho se trošku obáváme, je časový posun a délka cestování. Ale věříme, že se s tím vypořádáme dobře," řekl před odletem Trousil, asistent kouče Miroslava Koubka.

"Receptem je zůstat v našem režimu. I to tak budeme dělat, nebudeme se podřizovat (časovému) posunu. Budeme chodit spát pozdě v noci jejich času. Na nějakou třetí čtvrtou hodinu ranní máme večerku a snídani budeme posouvat k poledni, abychom klukům nerozházeli jejich biorytmus," doplil sedmačtyřicetiletý bývalý obránce.

Uspěje Plzeň v Kazachstánu? Více ve Fotbal fokus podcastu:

Tým Viktorie i k předchozím dvěma venkovním pohárovým zápasům v této sezoně proti Dritě a Gziře odcestoval v dvoudenním předstihu. Do Kosova i na Maltu ale odletěl až v úterý vpodvečer. Čtvrteční duel na stadionu Tobolu má výkop v 16:00 SELČ, v Kostanaji tak bude o čtyři hodiny více.

"Já jsem se na to chystal dost a snažil se hodně spát. V letadle to určitě nebude jednoduché. Chtěli jsme hrát Evropu, takže se nemáme na co vymlouvat. Nějak to přežijeme, odehrajeme zápas a pojedeme zpátky do Plzně," uvedl útočník Tomáš Chorý.

Z Kostanaje plzeňská výprava odletí v pátek ráno. Původně nedělní ligový zápas šestého kola v Mladé Boleslavi si západočeský klub nechal odložit. Domácí odveta s Tobolem je na programu příští čtvrtek 31. srpna.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Plzeň veze výhru z maltské Gziry

Pokud Koubkovi svěřenci závěrečné play-off s kazachstánským soupeřem zvládnou, postoupí do skupiny Konferenční ligy. V případě vyřazení si v aktuálním ročníku evropské poháry nezahrají.

"Chceme splnit cíl, který jsme si dali, a to je postup do skupiny. Uděláme všechno pro to, abychom přivezli co nejlepší výsledek," prohlásil Trousil. "Je to pro nás samozřejmě výzva, ale z druhé strany vlastně povinnost, protože samozřejmě chceme postoupit," dodal Chorý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články