Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Koncert pro náhradníky. Slavia i bez pěti hráčů základní sestavy přehrála Nice 3:2

Slavia i bez pěti hráčů základní sestavy porazila doma ve 3. kole základní skupiny Evropské ligy Nice 3:2. Pražané navázali na týden starou domácí výhru 1:0 nad Leverkusenem. Dvakrát skóroval Jan Kuchta a jednou Abdallah Sima. Oba si při debutu v základní sestavě v Evropské lize připsali premiérový gól za červenobílé, kteří doma neprohráli už 16. soutěžní zápas v řadě.

Abdallah Sima a Jan Kuchta se radují z branky
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Červenobílí se ve skupině C se šesti body díky lepší vzájemné bilanci posunuli na první místo před Leverkusen. Bayer zvítězil v souběžně hraném utkání na hřišti Beer Ševy 4:2. Nice s Hapoelem mají po třech bodech. Za tři týdny se čeští mistři představí ve Francii.

Slávistickému trenérovi Jindřichu Trpišovskému výrazně zkomplikoval přípravu na zápas koronavirus, kvůli němuž chyběli kapitán Bořil, Kúdela, Provod, Malinský a náhradní gólman Kovář. Nehrál ani Stanciu, jehož manželce se narodila holčička.

Trpišovský kvůli tomu povolal pět hráčů z B-týmu. Z nich naskočil do hry v závěru pouze osmnáctiletý záložník Křišťan.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha – Nice

"V základní sestavě byli někteří debutanti. Kluci hráli srdcem a s touhou se ukázat, s dobrou mentalitou a velkou pracovitostí. Přidali k tomu i velkou fotbalovost díky pohyblivosti, kterou jsme měli," řekl Trpišovský.

Nice začalo v Edenu aktivně. V sedmé minutě Dolberg zblízka nepřekonal zastupujícího kapitána Koláře, o kterého v minulosti Nice usilovalo.

Slavia otevřela skóre v 16. minutě po povedené individuální Kuchtově akci. Domácí útočník se zbavil ve vápně dvou hráčů a zakončil přesně k tyči. Poté zkusil štěstí před šestnáctkou Masopust, Benítez však jeho pokus chytil.

Ve 33. minutě hosté vyrovnali. Masopust při snaze o kličku ztratil míč, Gouiri si ho rychle přiťukl s Ronym Lopesem a zblízka přehodil vyběhnutého Koláře.

Domácí ale gól nezlomil. V dobré příležitosti se ocitl Holeš, ale jeho pokus zblokoval obránce Pelmard na roh. Z něho si slávisté vzali zpátky vedení, když si na Ševčíkův centr vyskočil Sima a skóroval.

Po změně stran Benítez vytáhl Holešův pokus mimo tři tyče. Slavia ve druhém dějství svěřence někdejší francouzské hvězdy Patricka Vieiry k ničemu nepustila a v 71. minutě pojistila náskok. Olayinka přihrál do vápna Traorému, který před brankou našel zakončujícího Kuchtu.

"Určitě to beru jako největší zápas kariéry, protože s takovým mužstvem jsem nikdy v životě nehrál. Navíc se mi v prvním zápase v základní sestavě Evropské ligy podařilo vstřelit dva góly a pomohl jsem mužstvu," uvedl Kuchta.

"Orlové" neměli v závěru žádný tlak, přesto se jim v nastavení povedlo snížit, když Ndoye prostřelil z úhlu Koláře.

"Je to frustrující porážka, velké zklamání. Mohli jsme hrát lépe a lépe řešit situace v obraně a útoku. Tři góly jsou důkazem toho, že soupeř chtěl víc hrát, a to je naše chyba. Chybělo nám nasazení, bojovnost a odvaha. Druhý gól je důležitý kvůli skóre, ale podstatné je být bojovnější," prohlásil kouč Nice Vieira.

Slavia Praha - OGC Nice 3:2 (2:1)

Branky: 16. a 71. Kuchta, 43. Sima - 33. Gouiri, 90.+2 Ndoye. Rozhodčí: Kehlet - Sörensen, Hummelgaard (všichni Dán.). ŽK: Holeš, Sima, Kuchta, Hovorka - Schneiderlin, Lees-Melou, Daniliuc, Reine-Adelaide.

Slavia: Kolář - Masopust, Hovorka (86. Křišťan), Zima, Oscar - Holeš - Sima, Ševčík, Lingr (69. Traoré), Olayinka - Kuchta (76. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Nice: Benítez - Robson Bambu, Daniliuc, Pelmard - Lotomba, Lees-Melou (65. Claude-Maurice), Schneiderlin, Kamara (88. Ndoye) - Rony Lopes (65. Reine-Adelaide), Dolberg (81. Atal), Gouiri. Trenér: Vieira.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články