Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vieira je pro mě absolutní legenda. Bude čest ho potkat, svěřil se Trpišovský

Jindřich Trpišovský si velmi váží toho, že proti němu na lavičce Nice v utkání Evropské ligy bude sedět právě Patrick Vieira. Bývalého hráče Arsenalu s obdivem sledoval a patří podle něj k největším legendám fotbalu. Podle Trpišovského dokazuje Vieira velkou kvalitu i jako trenér.

Patrick Vieira
zdroj: ČTK/PA

"Pro mě je to neskutečný zážitek stejně jako předtím, když jsem měl možnost setkat se se spoustou jiných trenérů. Pro mě je to absolutní legenda. Mluvím o Arsenalu, ale jde i o Inter Milán a francouzskou reprezentaci, která ve své době neměla konkurenci a obdoby. Byl to fantastický hráč," řekl Trpišovský.

Vieira se na klubové úrovni nejvíce zapsal do povědomí během působení v Arsenalu, za nějž hrál devět let. S "Kanonýry" mimo jiné vyhrál třikrát anglickou ligu. Poté působil v Juventusu Turín a Interu Milán, s nímž získal čtyři mistrovské tituly. Hráčskou kariéru ukončil v Manchesteru City. Dařilo se mu i na mezinárodní úrovni, s Francií vybojoval zlato na mistrovství světa i Evropy.

"Samozřejmě si moc vážím toho, že ho zítra potkám osobně. Když byl kapitánem Arsenalu, tak jsem jako každý hltal anglický fotbal. Arsenal byl za jeho doby lídrem anglické ligy a týmem, který trochu předběhl dobu. Byl kapitánem týmu, který prošel anglickou ligou neporažen celou sezonu (2003/04) a získal titul," prohlásil Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta bude proti Celticu bojovat o naději, Slavii s Libercem trápí pozitivní testy

"Neskutečný zážitek, dívat se na zápasy třeba s Manchesterem United a jeho souboje s Royem Keanem, ať už na hřišti, tak před zápasem," dodal. Podle něj předběhl rodák z Dakaru svou dobu. "Pro mě to byla jedna z nejlepších šestek, kterou jsem kdy viděl. Obrovsky komplexní hráč, který byl fotbalově neskutečně na výši, navíc to bylo takové monstrum, k tomu ještě spousta osobních soubojů, obsáhl velký prostor a měl vítěznou mentalitu. Myslím si, že byl nejdůležitějším hráčem Arsenalu v jeho éře," konstatoval Trpišovský.

Vieiru považoval na hřišti za obrovskou osobnost, kterou si přenesl i na trenérskou lavičku. "Je to vidět i na tom, jakým způsobem dokáže Nice v letošní sezoně pracovat s rozestavením. Během začátku sezony používají tři rozestavení a plynule na ně přecházejí, ať už před zápasem, nebo během něj," uvedl pražský rodák.

V minulosti Vieira trénoval New York City, Nice se ujal v roce 2018. V minulé sezoně francouzské ligy, která se kvůli pandemii koronaviru nedohrála, obsadil s mužstvem páté místo. V současném ročníku je Nice čtvrté. V Evropské lize má po dvou kolech tři body stejně jako Slavia, Leverkusen a Beer Ševa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články