Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Komise rozhodčích: Denev nezvládl zápas v Boleslavi a chybně nevyloučil Matějovského. Červenou měli dostat i Koscelník a Nový

Mladoboleslavský Marek Matějovský, liberecký Martin Koscelník a Martin Nový z Příbrami podle Komise rozhodčích FAČR měli být v minulém týdnu vyloučeni za surovou hru. Všichni tři hráči dostali v prvoligových zápasech chybně jen žlutou kartu.

Marek Matějovský a rozhodčí Alex Denev
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Matějovský v šesté minutě brutálně fauloval olomouckého Davida Housku, kterému způsobil hlubokou tržnou ránu na holeni a zranění na dva až tři týdny.

Hlavní sudí Alex Denev zákrok ohodnotil žlutou kartu a svůj verdikt nezměnil ani po kontrole na videu, kterou mu doporučil VAR Pavel Franěk. S devětatřicetiletým boleslavským kapitánem zahájila řízení disciplinární komise.

V úterní dohrávce 17. kola (1:1) zaváhal Denev i ve 31. minutě, kdy navzdory přezkoumání situace nenařídil penaltu pro Boleslav.

Hostující Martin Sladký přitom v šestnáctce prokazatelně udeřil do obličeje Tomáše Malínského. Oba pokutové kopy ve prospěch Olomouce v 17. a 81. minutě naopak byly vyhodnoceny správně.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Olomouc

Koscelník ve 29. minutě zápasu s Plzní šlápl na kotník domácímu Davidu Limberskému a rozhodčí Miroslav Zelinka mu dal jen žlutou kartu.

Pozdější červená karta pro plzeňského Filipa Kašu za faul na libereckého Michala Sadílka byla podle komise v pořádku.

Při vítězné brance libereckého Imada Rondiče z 51. minuty pomezní sudí nesignalizoval ofsajd a VAR jeho rozhodnutí potvrdil.

Podle dostupných záběrů totiž nemohl určit, zda bosenský střelec byl v postavení mimo hru, nebo ne. Slovan oslabenou Plzeň v sobotním zápase 18. kola porazil 2:0.

Nový měl být vyloučen v 76. minutě za šlápnutí na nohu slávisty Lukáše Provoda, ale od arbitra Karla Hrubeše dostal také pouze žlutou kartu.

Krátce poté hosté zahrávali penaltu v souladu s pravidly, protože podle komise rozhodčích Denis Laňka v pokutovém území podrazil Abdallaha Simu.

V dalším nedělním utkání 18. kola mezi Olomoucí a Spartou (2:3) všechny tři penalty Pavel Franěk odpískal v souladu s pravidly a protokolem VAR.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články