Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kollerova Samara čelí obvinění ze zmanipulování zápasu

Moskva - Fotbalová Samara, za kterou hrají český útočník Jan Koller a záložník Jiří Jarošík, je vyšetřována kvůli podezření ze zmanipulování utkání ruské ligy na hřišti Těreku Groznyj. Zápas skončil vítězstvím domácích 3:2, sázkové kanceláře však kvůli podezřelým sázkám utkání stáhly z nabídky. Ani jeden z českých fotbalistů do utkání nezasáhl. Jarošík nenastoupil do zápasu kvůli zranění a také Koller chyběl ze zdravotních důvodů. Podle televize Nova ho trápily žaludeční vředy.

"Zápas jsem sledoval a to, co jsem viděl, se mi vůbec nelíbilo," citovala agentura Reuters prezidenta Ruského fotbalového svazu Vitalije Mutka. "Etická komise se tím bude zabývat a řešit to bude i policie," dodal.

Na zápas upozornily sázkové kanceláře, které zaznamenaly podezřele vysoký počet sázek na utkání. Například u společnosti Betfair bylo z celkového počtu sázek 96 procent na vítězství Těreku.

"Během reprezentační pauzy jsem strávil pět dní v Česku v nemocnici. Dostal jsem léky na deset dní," řekl nejlepší střelec v historii české reprezentace listu Sovětskij sport. "Tři dny před zápasem jsem se sešel s trenérem a doktorem, kteří mi řekli, že bude lepší, když nebudu hrát. I kvůli počasí, protože tam je vedro kolem 35 stupňů Celsia, a to by mi neprospělo," prohlásil. Podezřelý průběh utkání nechtěl komentovat, protože ho neviděl. "Výsledek jsem zjistil až z internetu," uvedl Koller, který si nyní užívá měsíční přestávku v ruské lize na dovolené ve svém někdejším působišti Monaku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články