Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Koeman přitáhl v Barceloně šrouby, hvězdy mají tvrdší režim

Nové koště dobře mete, o tom žádná. Právě teď se snaží z hlav fotbalistů Barcelony vymést chmury po uplynulé sezoně nový trenér Ronald Koeman. Bývalý hráč slavného katalánského celku a nyní úspěšný kouč má vrátit Barceloně vítěznou tvář po sezoně, v níž po dvanácti letech skončila bez jakékoliv trofeje.

Ronald Koeman
zdroj: ČTK/ABACA autor: AA/ABACA

Nizozemský kouč, kterého muselo vedení Barcelony za velké peníze vykoupit z platné smlouvy u nizozemské reprezentace, podle španělského sportovního webu marca.es hned nastolil tvrdší pravidla.

Za předchozího kouče Quiqueho Setiena, jemuž definitivně podepsal konec na lavičce Barcelony debakl 2:8 s Bayernem Mnichov v Lize mistrů, tamní hvězdy trénovaly hodinu – nyní je to hodina a půl.

Krom toho musejí být všichni v tréninkovém centru Sant Joan Despi hodinu před začátkem tréninku, aby se stačili připravit. A když trénink začíná v 9:30, chce Nizozemec, aby všichni v tu dobu opravdu byli na hřišti, což za Setiena nebývalo úplně zvykem, a když bylo třeba dohrát basketbal nebo jinou zábavu, tak se prostě počkalo...

Je nám líto, video expirovalo.
Koeman je novým trenérem Barcelony

To ale teď skončilo. Koeman vyžaduje respekt a podle webu už také jeden z hráčů dostal "világoš" poté, co nedával pozor, když bývalý stoper vysvětloval další cvičení.

Marca.es také dodává, že není vůbec jisté, jak dlouho se utahování šroubů bude hvězdám v klubu líbit. Protože po úvodním pohovoru Koemana s hvězdou hvězd Lionelem Messim, na němž se měl argentinský fotbalový kouzelník dozvědět, že mu nebudou tolerovány žádné ústupky, napsal kapitán týmu vedení, že odchází.

To sice vyvolalo velký rozruch, ale Messi nakonec oznámil, že dodrží smlouvu, která platí ještě pro nadcházející sezonu, a v tomto týdnu nastoupil do přípravy. Možná, že i Nizozemec trochu slevil ze svých představ. Nicméně v Barceloně je místo kouče opravdu hodně horké křeslo a bude velice záležet na tom, jak se bude týmu dařit, protože tady je všechno teď hned, a to tak, že včera už bylo pozdě.

K tomu se objevila petice navrhující vyslovení nedůvěry správní radě klubu v čele se šéfem Barcelony Josepehm Mariou Bartomeuem. Ovšem k tomu, aby návrh postoupil dál k řešení, je třeba 15 procent volební síly členů klubu, což je 16 520 podpisů. A ty je třeba sehnat do 17. září, o což se ale snaží hlavně další možní kandidáti na Bartomeův post.

Jak bude vypadat fotbalový kolos po krátké letní přípravě, může trochu naznačit už sobotní úvodní přípravný zápas s celkem Tarragony, který má Barcelona v programu místo odloženého utkání úvodního kola LA Ligy s postoupivším Elche.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články